Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [MySQL][PHP]Przesyłanie danych.
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Croos22
Witam.

Chciałem tylko zapytać co zrobić jeśli poprzez kliknięcie submita wysyła mi kilka danych do bazy? Szukałem już odpowiedzi na to pytanie lecz nie znalazłem.
opmsoft
Rozwiń problem może pokaż kod. W innym przypadku możemy wróżyć z fusów.
Croos22
  1. <?php
  2. $data = date("d-m-Y");
  3. if(isset($_POST['submit'])) {
  4. if (empty($_POST['imie'])) {
  5. echo '<p>Nie podałeś podpisu!</p>';
  6.  
  7. } else {
  8. $imie = trim($_POST['imie']);
  9. }
  10. if (empty($_POST['tresc'])) {
  11. echo '<p>Nie podałeś tresci komentarza!</p>';
  12. } else {
  13. $tresc = trim($_POST['tresc']);
  14. }
  15. @mysql_query("INSERT INTO komentarze VALUES(0,'$data','$imie','$tresc')");
  16. echo '<b>'.$imie.'</b> pomyslnie dodales komentarz: ';
  17.  
  18. }
  19. ?>
  20. <form action="tabele.php" method="post">
  21. <p><b>Podpis:</b> <input type="text" name="imie" size="20" maxlength="40" value="<?php if(isset($_POST['imie'])) echo $_POST['imie']; ?>"/></p>
  22. <p><b>Treść:</b> <textarea rows="5" name="tresc" cols="42" value="<?php if(isset($_POST['tresc'])) echo $_POST['tresc']; ?>"></textarea>
  23. <input type="submit" name="submit" value="Wyślij dane" />

Bezpieczeństwa kodu się nie czepiać chodzi mi jedynie o jego poprawność.
blade-mrn
Szczerze mówiąc to ja nie rozumiem w czym problem. Co rozumiesz przez "wysyła mi kilka danych do bazy". Przecież za pomocą formularza przekazujesz kilka danych.
Croos22
Nie chciałem zakładać nowego tematu więc w jaki sposób dodać to:
  1. if($_SESSION["zalogowany"]==0){echo " ;"; exit();}

do tego:
  1. echo '<table width="30%" bgcolor="red" border="1"><tr><td><b>#' .$wiersz[0]. ' ||</b>  Dodano dnia: '. $wiersz[1] .', '. $wiersz[2] .'</tr><td> Dodał: '. $wiersz[3] .'</tr><tr><td> Tresc: ?</td><tr><br><td>? <b style="text-align: center;" >'. $wiersz[4] .'</tr> <td style="font-size: small;">Opcje administratora <i><a href="">Edytuj</a></i><b>/</b><i><a href="">Usuń</a></i></tr></table>';

Ale chciałem to zrobić tak, że ma to tyczyć się tylko od "Opcje administratora"
Dokładniej od:
  1. <td style="font-size: small;">Opcje administratora <i><a href="">Edytuj</a></i><b>/</b><i><a href="">Usuń</a></i></td></tr></table>';

Czemu ma to służyć? Chciałem aby "Opcje administratora" dostępne były tylko dla administratora który się zaloguje.

Z góry dzięki.
ciekawskiii
  1. echo '<table width="30%" bgcolor="red" border="1"><tr><td><b>#' .$wiersz[0]. ' ||</b> Dodano dnia: '. $wiersz[1] .', '. $wiersz[2] .'</tr><td> Dodał: '. $wiersz[3] .'</tr><tr><td> Tresc: ?</td><tr><br><td>? <b style="text-align: center;" >'. $wiersz[4] .'</tr>
  2. if($_SESSION["zalogowany"]==0){
  3. <td style="font-size: small;">Opcje administratora <i><a href="">Edytuj</a></i><b>/</b><i><a href="">Usuń</a></i></tr>
  4. }
  5. </table>';

cos takiego tyle ze wartosc sesji zalogowanego to chyba powinna byc 1 a nie 0
p.s. Ty to pisales?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.