Potrzebuję pomocy z następującym problemem. Jak napisać zapytanie w PHP zwracające rekordy z bazy jako string w formacie ( 1 jeśli tak , 0 jeśli nie) np. 01011110 ?
Wykonałem we Flashu formularz rezerwacji pokoi. Wybieram datę, numer pokoju i wtedy chcę wysłać powyższe zapytanie z podaną datą i pokojem, sprawdzające w jakich godzinach ten pokój jest wolny tzn. figuruje w bazie. Przykład jeśli od 8:00 do 8:15 jest wolny to 0 , jeśli np. od 8:15 do 8:30 jest zajęty to 1,jeśli dalej 8:30 do 8:45 to następna 1 itd.. I tak do końca dnia co 15 minut. Np. ktoś zarezerwował tego dnia salę od 8:00 do 9:00 . Wtedy początek zwracanego wyniku to 1111....
Dane wysłałem następująco
<?php $host = "localhost"; $user = "root"; $password = "haslo"; $database = "rezerwacje"; $addReservation = "INSERT INTO reservations (Name, Name2, Mail, Phone, Hour, Hour2, Date, Room, Comment, Status) VALUES ('$_POST[name]' , '$_POST[name2]' , '$_POST[mail]' , '$_POST[phone]' , '$_POST[hour]' , '$_POST[hour2]' , '$_POST[date]' , '$_POST[room]' , '$_POST[comment]' , ' ');"; { } ?>
Wszystkie dane zapisane są w postaci tekstowej. Hour i Hour2 w formacie ("8:00") wybieram z odstępem 15 minutowym. Date jest w formacie " 21, 02, 11 ", a Room "1". Proszę o pomoc. Pozdrawiam