Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [inne][PHP]Obsługa filmików online
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
_ad4m
Witam. Mam pytanie bardziej teoretyczne, niż natury technicznej. Prowadzę serwis ze śmiesznymi filmikami online (na stronie embed z yt). Mam w planach zrobienie czegoś takiego jak na sadistic.pl jednak nie wiem jak za to się zabrać i tutaj chcę się was poradzić.

1.Jak myślicie, czy silnik tej strony jest zrobiony tak, że każdy filmik (np. z yt) jest ściągany na serwer i tam wkładany do innego playera, czy to jest robione "w locie".

2. Jeśli istnieje ta opcja "w locie" to czy istnieją jakieś gotowe skrypty do tego?
Pawel_W
ad. 1:
nie odwiedzam tej strony jakoś często, więc nie mogę się wypowiedzieć na ten temat, jednak na 99% nie jest pobierany smile.gif

ad. 2:
może słyszałeś o takich programach jak youtube downloader, do adresu .flv filmiku z youtube można się dobrać, a gdy go już posiadasz to wystarczy go przekazać do własnego playera i gotowe smile.gif
wookieb
Z tym 2 to chyba sobie żartujesz...
Co do tego jak robi do sadistic to ma pliki na własnym serwerze. Ściąga je po prostu do Siebie.
_ad4m
Czyli jak mają na serwerach to strasznie dużo to musi ważyć biorąc pod uwagę to, ile tam codziennie jest nowych filmów.

Więc czy da się dostać do pliku filmowego z yt bezpośrednio jakoś. Chodzi mi o to, by móc zainstalować na stronie potem własnego playera, który nie miałby linka zwrotnego do yt. Nawet nie wiem jak tego na google szukać
wookieb
Nawet o to nie pytaj bo nie pomożemy Ci w łamaniu zabezpieczeń oraz warunków korzystania z serwisu.
nekomata
Mhmmm sprawa jest możliwa tylko ze efekt jest bezsensowny , tak czy siak musiałbyś w tagu embed , podać link do pliku flv co oznacza ze byle jaki gimbas z źródle strony może sobie znaleźć .
_ad4m
Cytat(nekomata @ 22.02.2011, 13:49:46 ) *
Mhmmm sprawa jest możliwa tylko ze efekt jest bezsensowny , tak czy siak musiałbyś w tagu embed , podać link do pliku flv co oznacza ze byle jaki gimbas z źródle strony może sobie znaleźć .

Nie chodzi mi o ukrycie tego tak by nikt nie znalazł, tylko, żeby trudno się do tego dostać

Poszukałem i doszedłem do wniosku, że najlepszym rozwiązaniem będzie ściąganie filmów na serwer po czym upload do livesite.pl (serwery patrz.pl) i wstawianie tego w ich playerze.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.