Siedzę już ponad 2 godziny nad problemem z którym nie potrafię sobie poradzić. Chodzi mi o czyszczenie inputa z tekstem w momencie gdy na niego kliknę.
Wszystko jest bardzo proste gdy chodzi tutaj o wstawienie w html kodu, to nie ma problemu.
Ale u mnie cały kod znajduje się w pliku .js.
Pokażę przykład:
Kod
imgdiv.innerHTML = " <form action='tutaj link gdzie zawartość ma zostać przesłana' method='GET' target='_blank'> <input type='hidden' value='" + title + "' name='tytul' /> <input type='hidden' value='" + plik + "' name='plik' /> <input type='hidden' value='" + via + "' name='skad' /> <div style='float:left; width:"+dlugosc+"px; '><span>Dodaj tagi: </span><input type='text' value='Tagi oddziel przecinkiem' name='tagi' id='tagi' style='float:left; width:"+dlugoscInput+"px; ' /> </div><input type='submit' style='float:left; display:block; width:"+ imagem.width +"px; '> </form>";
I tutaj mam problem z dodaniem czyszczenia inputa.
To co próbowałem to:
Stworzyłem kilka różnych funkcji do czyszczenia inputa i wykorzystywałem w taki sposób
Kod
<input type='text' value='Tagi oddziel przecinkiem' name='tagi' id='tagi' style='float:left; width:"+dlugoscInput+"px; ' onfocus=' "+ wyczysc(this) +" '/>
niestety nie wywołuje się
Próbowałem też bezpośrednio dodać do onfocus:
Kod
<input type='text' value='Tagi oddziel przecinkiem' name='tagi' id='tagi' style='float:left; width:"+dlugoscInput+"px; ' onfocus=" this.value='' "/>
Kod
<input type='text' value='Tagi oddziel przecinkiem' name='tagi' id='tagi' style='float:left; width:"+dlugoscInput+"px; ' onfocus=" this.value=''; "/>
Kod
<input type='text' value='Tagi oddziel przecinkiem' name='tagi' id='tagi' style='float:left; width:"+dlugoscInput+"px; ' onfocus=" + this.value=''+ "/>
Kod
<input type='text' value='Tagi oddziel przecinkiem' name='tagi' id='tagi' style='float:left; width:"+dlugoscInput+"px; ' onfocus=' " this.value='' " '/>
Kod
<input type='text' value='Tagi oddziel przecinkiem' name='tagi' id='tagi' style='float:left; width:"+dlugoscInput+"px; ' onfocus=' " + this.value='' + " '/>
Próbowałem już tyle różnych sposobów i nic z tego. Moim problemem jest brak znajomości JS dlatego możliwe że popełniam jakiś bardzo banalny błąd.
Czy jest ktoś w stanie mi pomóc i przy okazji wytłumaczyć mój błąd?
Dariusz