konrados
17.07.2011, 10:54:12
Witam,
Kiedyś pracowałem "na żywca" na danej stronie i bazie danych (to jest na serwerze).
Ostatnio jednak próbuję raczej pracować na localhost i i wszystko jest OK poza jednym: zmieniam coś w strukturze tabelki na localhost (dodaję np. jakieś pola) i potem muszę to samo robić na serwerze. Nie chcę używać import/export danych w phpmyadminie bo chcę zachować dane na serwerze i.e. nie chcę kopiować całej tabelki (z danymi) a tylko zmiany w strukturze tabelki (nowe pola).
Na pewno macie jakiś trick do tego? No doszły nowe pola do tabelki 'users' np. 'phone, mobile_phone, address' i chciałbym szybko je dodać do tych na serwerze.
Fifi209
17.07.2011, 10:57:19
konrados
17.07.2011, 12:41:29
Wiem o tym, ale raczej chodziło mi o phpmyadmina albo jakieś inne klikalne rozwiązanie. No przecież nie będę tworzył kodu za każdym razem gdy zmieniam coś w strukturze tabelki. Mi chodzi o szybkość działania:)
Fifi209
17.07.2011, 12:47:25
To jaki problem przy exporcie w phpmyadmin wyexportować samą strukturę ?
konrados
17.07.2011, 13:05:41
O, a jak? Chodzi o opcję 'data' i/lub 'Complete inserts'? I potem jak to zaimportuję to mi zmieni strukturę na serwerze?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.