Mam taki skrypt, który wyświetla notowania radiowe:
$tytul=""; $wykonawca=""; $line=""; $sql = 'SELECT wykonawca, tytul, id FROM `radio_eska`;' ; { $row['tytul']= iconv('iso-8859-2','utf-8',$row['tytul'] ); $row['wykonawca']= iconv('iso-8859-2','utf-8',$row['wykonawca'] ); $row['tytul'] = $row['tytul'] .' - '.$row['wykonawca']; $max_length = 27; $new_link = $row['tytul']; } $row['tytul'] = plCharset2($row['tytul']); echo '<li><span class="bullet">1</span><a style="color:#fff" target="_blank" href="http">' .$new_link.'</a></li>' ; } }
Skrypt wykonuje się zawsze 20 razy, aby wyświetlić wszystkie utwory danego notowania, jednak nie wiem jak ustawić numerację wypunktowań.
Wiem, że można to robić automatycznie ustawiając odpowiedni list-style-type , ale nie o to mi chodzi, chciałbym po prostu aby fragment:
<span class="bullet">1</span>
był automatycznie inkrementowany po każdym przejściu pętli, dzięki czemu osiągnę wypunktowanie od 1 do 20, jednak nie wiem jak to w tym wypadku zrobić.
Próbowałem wstawić tam pętlę for (od 1 do 20), ale wtedy to w ogóle zaczynają się dziać dziwne rzeczy i nie mogę osiągnąć zamierzonego efektu.
Jak więc spowodować w prosty sposób, aby skrypt przy każdym przejściu pętli zwiększał parametr w <span class="bullet"></span>