Posiadam galeryjkę zdjęć postawioną na CPG.
Jest tam możliwość dodania własnych rubryk do opisu zdjęć, czyli w panelu administratorskim wpisujemy tytuł rubryki, a podczas uploadu zdjęć wypełniamy daną rubrykę danymi informacjami.
Chodzi mi o coś takiego, aby z edytować tą rubrykę na formę rozwijalnej listy z danymi do wyboru.
Dla ułatwienia, mam galerię fotografii kolejowej, chcę zrobic pole pod zdjęciem do wyboru przewoźnika.
Pisałem na CPG i dostałem kod.
Zamienić to:
if ($CONFIG['user_field1_name'] != '') { echo <<< EOT <tr> <td class="tableb" style="white-space: nowrap;"> {$CONFIG['user_field1_name']} </td> <td width="100%" class="tableb" valign="top"> <input type="text" style="width: 100%" name="user1" maxlength="255" value="{$CURRENT_PIC['user1']}" class="textinput" /> </td> </tr> EOT; }
Na ten kod:
if ($CONFIG['user_field1_name'] != '') { foreach ($options_array as $option) { $selected = $CURRENT_PIC['user1'] == $option ? ' selected' : ''; $options .= "<option{$selected}>{$option}</option>"; } echo <<< EOT <tr> <td class="tableb" style="white-space: nowrap;"> {$CONFIG['user_field1_name']} </td> <td width="100%" class="tableb" valign="top"> <select name="user1" maxlength="255" class="listbox">{$options}</select> </td> </tr> EOT; }
Ale nie działa mi to po wklejeniu. A jako, że lingwista ze mnie jak z waty młotek, więc piszę tutaj.
W razie co, daję adres galerii...
Czy ewentualnie załączyć może ten plik "edit_one_pic.php" ?
Szczerze powiem, że uważam się za trochę bardziej niż ćwierć amator.
Będe bardzo wdzięczny, jeżeli ktoś chociaż zainteresuje się troszeczkę tymi moimi wypocinami.
Pozdrawiam