Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Zmiana kodu coppermine w pliku "edit_one_pic.php"
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
MaK_86
Witam.

Posiadam galeryjkę zdjęć postawioną na CPG.
Jest tam możliwość dodania własnych rubryk do opisu zdjęć, czyli w panelu administratorskim wpisujemy tytuł rubryki, a podczas uploadu zdjęć wypełniamy daną rubrykę danymi informacjami.

Chodzi mi o coś takiego, aby z edytować tą rubrykę na formę rozwijalnej listy z danymi do wyboru.
Dla ułatwienia, mam galerię fotografii kolejowej, chcę zrobic pole pod zdjęciem do wyboru przewoźnika.

Pisałem na CPG i dostałem kod.

Zamienić to:
  1. if ($CONFIG['user_field1_name'] != '') {
  2.  
  3. echo <<< EOT
  4.  
  5.   <tr>
  6.   <td class="tableb" style="white-space: nowrap;">
  7.   {$CONFIG['user_field1_name']}
  8.   </td>
  9.   <td width="100%" class="tableb" valign="top">
  10.   <input type="text" style="width: 100%" name="user1" maxlength="255" value="{$CURRENT_PIC['user1']}" class="textinput" />
  11.   </td>
  12.   </tr>
  13. EOT;
  14. }

Na ten kod:
  1. if ($CONFIG['user_field1_name'] != '') {
  2.  
  3. $options_array = array('', 'TABOR ELEKTRYCZNY', 'TABOR SPALINOWY', 'TABOR PAROWY');
  4. foreach ($options_array as $option) {
  5. $selected = $CURRENT_PIC['user1'] == $option ? ' selected' : '';
  6. $options .= "<option{$selected}>{$option}</option>";
  7. }
  8.  
  9. echo <<< EOT
  10.  
  11.   <tr>
  12.   <td class="tableb" style="white-space: nowrap;">
  13.   {$CONFIG['user_field1_name']}
  14.   </td>
  15.   <td width="100%" class="tableb" valign="top">
  16.   <select name="user1" maxlength="255" class="listbox">{$options}</select>
  17.   </td>
  18.   </tr>
  19. EOT;
  20. }

Ale nie działa mi to po wklejeniu. A jako, że lingwista ze mnie jak z waty młotek, więc piszę tutaj.
W razie co, daję adres galerii...
Czy ewentualnie załączyć może ten plik "edit_one_pic.php" ?

Szczerze powiem, że uważam się za trochę bardziej niż ćwierć amator.
Będe bardzo wdzięczny, jeżeli ktoś chociaż zainteresuje się troszeczkę tymi moimi wypocinami.
Pozdrawiam smile.gif
CuteOne
Zastanówmy się - używasz gotowca, który nie działa jak byś chciał więc idziesz na forum CPG aby ktoś za Ciebie napisał update tego gotowca.. niestety nie nie wiesz co z nim zrobić, więc idziesz na forum php.pl aby ktoś za Ciebie napisał gotowca, który pozwoli na update innego gotowca?questionmark.gif?

Jaki polski naród czasami potrafi być beznadziejny to się w czuprynie nie mieści....
MaK_86
Inaczej, mam gotowca, z którym wiem co zrobić, lecz nie działa on tak jak powinien.
Więc chciałem żeby ktoś rzucił okiem i tylko powiedział, czy kod jest dobrze napisany, lub ewentualnie pokombinuj sam przy tym i przy tym.

Nie jestem typem co idzie na gotowe. Wole sam tworzyć.
Nie wszystkich należy wrzucać do jednego wora...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.