Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Zintegrowana wyszukiwarka stron
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Tippy
Witam exclamation.gif!
Mam pewien problem z pewna idea.
Przytocze przyklad, ktory zobrazuje problem:

Komputer na uczlni, ktory moze przegladac strony w obrebie jednej domeny (wpisujac inny adres, serwer zwraca blad odmowy dostepu). Ja przykladowo majac konto www w tej domenie chce przegladac strony, ktore sie w jej obrebie nie znajduja (Internet).

Mam zamiar uzyc silnika google. Zintegrowanie google ze swoja strona nie stanowi problemu. W moim przypadku, chce posunac sie o krok dalej. Chce by wyszukane linki, ktore zwraca google (dokladnie strony do, ktorych te linki prowadza) byly po wybraniu wklejane w moja strone, czyli dzialoby sie to po stronie serwera, a uzytkownik dostawalby na swoj komputer kod mojej strony uzupelniony w kod pochodzacy z wyszukanego linku (otwartej strony z danego adresu).
Czy jest mozliwym zastosowanie jakiegos parsera (skrypt, cos w stylu lex'a), ktory moglby zwrocone linki obejmowac procedura "include"?.

Sorki, jesli troche zagmatwalem. Jak cos niejasne to pytac.
Dzieki za odpowiedz!!!
jbiz
hehe miałem ten sam problem i próbowałem tego samego rozwiązania w szkole (nie wyszło winksmiley.jpg. miałem o tyle niby ułatwione że ograniczone dotyczące stron z reszty świata obowiązywało tylko na windowsie a miałem również dostęp via shell. no i nie pozostało mi nic innego jak lynx. gdybyś znalazł rozwiązanie, daj tu znać aarambo.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.