Niejasno się wyraziłem. Mam kod php, który sprawdza mi, czy plik został wysłany czy nie. Również mam kod php przy rejestracji, który sprawdza mi, czy : istnieje podobne konto, czy hasła są poprawne. Jeśli jest wszystko dobrze wyświetla mi komunikat, że konto zostało założone. Do czego zmierzam: Chcę tak połączyć oba kody, aby w przypadku poprawnego loginu, hasła i zdjęcia wyświetlał mi komunikat, że konto zostało założone. W przypadku złego loginu, niepoprawnie powtórzonego hasła lub źle wysłanego pliku (a właściwie brak wysłanego pliku) wyświetlał się stosowny komunikat. Posiadane przeze mnie kody wszystko zawierają, lecz nie umiem (niestety) tych kodów połączyć. Bardzo proszę o pomoc.
Kod dotyczący wysyłanego pliku:
echo "File ". $_FILES['pliczek']['name'] ." upload prawidłowy.\n"; echo "Wyświetlam treść\n"; readfile($_FILES['pliczek']['tmp_name']); } else {
echo "Możliwy atak przez uploadowanie pliku: "; echo "Plik '". $_FILES['pliczek']['tmp_name'] . "'."; }
A oto drugi kod, dotyczący sprawdzania loginu oraz hasła:
if ($ile==0) {
$zapytanie="INSERT INTO user (login,password,imie,drugie_imie,nazwisko,email,miasto,plec,data_urodzenia,n
umer_telefonu,numer_gg,sciezka) VALUES('$konto','$password','$imie','$drugie_imie','$nazwisko','$email','$miasto','$plec','$data_urodzenia','$numer_telefonu','$numer_gg','$name')";
echo('Konto '.$konto.' zostalo utworzone, a zdjecie zostało wysłane.</br><a href=index.php>Kliknij, aby wrócić do Strony głównej</a>');
}
else
{
echo("Taki uzytkownik juz istnieje. Kliknij <a href=register.php>wstecz</a> aby zarejestrowac sie ponownie");
}
}
else echo ("Podane hasla nie zgadzaja sie.</br><a href=register.php>Wróc, aby wpisac hasła poprawnie</a>");
}
else{