Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] Strona w stronie (iframe ?)
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
peter13135
Jest sobie malutki sklep internetowy, który sprzedaje jeden typ towaru. Gdy wchodzi się na tą stronę wybiera się parametry towaru (długość, szerokość, typ itp.), klika się dalej i się zamawia.
Mam za zadanie zrobić, miniaturą wersję tego "kalkulatora", tak żeby można było go wrzucić na inną stronę. ma być to taki system partnerski.
No i nie wiem jak to zrobić. Najprościej zrobił bym to na ramce. Jednak często słyszę, że ramka jest be. Czego użyć więc jako alternatywę ? A może olać te opinie i zrobić mi tak jak wygodnie, czyli na ramce ?
cycofiasz
Dobra ramka nie jest zła. Można też użyć javascriptu, flasha, appletu Java. Ramka będzie chyba najlepsza i najprostsza.
markonix
W tym przypadku JS jeszcze najczęściej wykorzystywany, aby właśnie wyświetlić obiekty na cudzych stronach (wszystkie systemy reklamowe).
Czasami w tagu <noscript> umieszcza się ramkę, która wyświetlana jest alternatywnie gdy JS jest wyłączony w przeglądarce internauty.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.