Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [inne]Strona powitalna
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
farkłajd
Witam

Mama problem a mianowicie do strony www.kamax-trade.com dorobiłem powitalną stonę na której wypiera się język w którym ma być wyświetlona dalsza częśc, ale po kliknięciu na którąkolwiek z nich strona główna strona otwiera się w nowej karcie.

Zastanawia mnie co może być przyczyną takiego stanu rzeczy i jak to naprawić, aby po kliknięciu strona otworzyła isę w tej samej karcie, a nie w nowej.

Pozdrawiam
wookieb
Target _blank dla linków? Zarpaszam do manuala ActionScript
farkłajd
W takim razie jak powinna wyglądać funkcja żeby nie otwierało się w nowej zakładce?

Jeźli można prosić o jakiś link do dobrego kursu AS to bym się nie pogniewał
wookieb
No a jaką funkcją zrobiłeś akcję aby otwierała sie strona? Szukaj manuala do tej funkcji.
farkłajd
Kod
}
m1.onPress=function(){
   getURL("http://kamax-trade.com/index.php?lang=pl", "_blank");
}
m1.onRollOver=function(){
    this.scaleTo(110, 1, "easeoutelastic");

}

m1.onRollOut=function(){
    this.scaleTo(100, 1, "easeoutelastic");
}

To są funkcję do jednego przycisku. Hmmm coś mi tu ten blank nie pasuje, ale za nic nie mogę sobie sprzypomnieć co jest przeciwieństwem blanka.
wookieb
_self Ale to byś oczywiście znalazł w manualu gdybyś go chociaż poszukał
farkłajd
No przypomniało mi się, ale teraz kolejna sprawa jest do nie dizała _self i cały czas otwiera w nowej
wookieb
A opublikowałeś skrypt animacje iw rzuciłeś na serwer?
farkłajd
Tak, jest w publiku.
wookieb
No więc albo wrzuciłeś zły plik albo cokolwiek innego co powoduje, że ciągle widzę starego flasha.
farkłajd
Cytat
And yes, roleks. You're exactly right. The html and swf files were on different servers, so I needed to change
param name="allowScriptAccess" value="sameDomain" in the html to
param name="allowScriptAccess" value="always"

Zmieniłem te parametry jak tam pisali i też nic.
Axexis
Swoją drogą jak mnie pamięć nie myli, to parametr windowName (w każdym bądź razie drugi) funkcji getURL(url, windowName) w ActionScripcie jest opcjonalny.
Domyślną wartością jest "_self".
farkłajd
No tak, ale już sprawdzałem takie ustawienia i też nic się nie stało, ale to yła wina pamięci podręczej przeglądarki.

Wszystko już działa tak jak powinno.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.