Tworzę własną klasę do obsługi MySQL. Zrobiłem np. przy połączeniu connect() or $this->error();, ale przy złym hoscie wywala błąd dzięki funkcji plus dodatkowo własne.
Wygląda to tak:
Kod
Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Nieznany host. in F:\xampp\htdocs\inc\class.mysql.php on line 18
Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: [2002] php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Nieznany host. (trying to connect via tcp://localhostt:3306) in F:\xampp\htdocs\inc\class.mysql.php on line 18
Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Nieznany host. in F:\xampp\htdocs\inc\class.mysql.php on line 18
2002: php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Nieznany host.
Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: [2002] php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Nieznany host. (trying to connect via tcp://localhostt:3306) in F:\xampp\htdocs\inc\class.mysql.php on line 18
2002: php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Nieznany host.
A chciałbym aby wywalało tylko moje błędy (dzięki errno() i error()) - czyli ostatnia tylko linijka.
Więc czy opłaca się wyciszać te funkcje? zauważyłem iż w MyBB tak robią, lecz dużo jest negatywnych ocen na ich skrypt - że jest zrobiony słabo.
Co wy o tym powiecie?
Pozdrawiam Paweł.