Potrzebuję zrobić sobie mały generator plików pdf. Trochę pogrzebałem i znalazłem takie coś jak TCPDF. Skonfigurowałem sobie własny szablon z zawartością dla kolejnych stron. Potrzebuję teraz, żeby jedna ze stron miała dynamiczną zawartość. A więc zrobiłem sobie szybki formularz, gdzie po kliknieciu "wyślij" całość leci do wcześniej stworzonego pliku w TCPDF. Podana strona wygląda mniej więcej tak:
$pdf->AddPage(); $html = $_POST['tresc']; $pdf->writeHTML($html, true, false, true, false, ''); $pdf->lastPage();
na tym etapie jest wszytko ok. Treść z formularza ląduje tam gdzie ma. Jednak potrzebuję to nieco rozbudować. A więc robię sobie w osobny miejscu w tym samym pliku funkcję:
function test(){ }
i próbuję ją wykonać w sposób podobny jak wyżej, czyli:
$pdf->AddPage(); $html = test(); $pdf->writeHTML($html, true, false, true, false, ''); $pdf->lastPage();
I tu właśnie zaczynają się schody. Treść z przekazanego pola pokazuje się, ale plik pdf nie jest już generowany. Pokazuje mi się tylko sławny błąd
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at... w linii echo $_POST['tresc']; w środku funkcji. Wygląda to tak jakby coś się doklejało w tym miejscu jednak próbowałem już na wszystkie możliwe modele i dalej jestem w kropce:/ BOM mam wyłączone ma się rozumieć. Otrzymuje też komunikat z TCPDF:
TCPDF ERROR: Some data has already been output to browser, can't send PDF file
Moze ktoś z Was korzysta z TCPDF i robi tam takie czary? Jeśli ktoś z Was ma jakiś pomysł na to to proszę o jakieś wskazówki. Pozdrawiam, Ł