Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [MySQL][SQL]Nie działają odnośniki do stron.
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Bruksela
Dzień dobry.

Po zainstalowaniu skryptu na serwerze, utworzeniu bazy danych na serwerze oraz wgraniu pliku .sql poprzez phpmyadmin strona nie wyświetla się w przeglądarce. Uzyskuje błąd 500 Internal Server Error, usuwam plik .htaccess i działa strona główna, nie działają odnośniki strony (menu, mapa itd.). Jeżeli trzeba podam szczegółowe informacje. Proszę o pomoc.
nospor
Cytat
usuwam plik .htaccess i działa strona główna
No to można się domyslić, że coś w pliku .htaccess powoduje blad. A co dalej idzie, można by się domyśleć, by ten plik nam pokazać.
Bruksela
Cytat(nospor @ 9.02.2012, 17:40:05 ) *
No to można się domyslić, że coś w pliku .htaccess powoduje blad. A co dalej idzie, można by się domyśleć, by ten plik nam pokazać.

Oczywiście

1. RewriteEngine ON
  2.  
  3. php_flag zend.ze1_compatibility_mode off
  4. RewriteRule !\.(js|ico|gif|jpg|png|css|swf)$ INDEX.php
  5.  
  6. # MAGIC QUOTES
  7. php_value magic_quotes_gpc off
  8. php_value magic_quotes_runtime off
nospor
Kod
RewriteEngine ON
RewriteRule !\.(js|ico|gif|jpg|png|css|swf)$ INDEX.php

# MAGIC QUOTES
#php_value magic_quotes_gpc off
#php_value magic_quotes_runtime off

A jak teraz?
Bruksela
Też nie. Wyświetla się błąd:

1. Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.
nospor
1) Ale wgrałeś ten poprawiony przeze mnie plik .htaccess?
2) mod_rewrite masz włączone na serwerze?
Bruksela
plik wgrałem ale opcji mod_rewrite nie włączałem.
nospor
No to wypadałoby włączyć, gdyż skrypt z niej właśnie korzysta.
Bruksela
Cytat(nospor @ 9.02.2012, 19:35:19 ) *
No to wypadałoby włączyć, gdyż skrypt z niej właśnie korzysta.

W pliku .htaccess jest RewriteEngine ON. Nie wiem gdzie. KOrzystam z smallservers.pl

Zamieniłem w pliku .htaccess INDEX.php na index.php. Działa, ale w każdym odnośniku otwiera się strona główna. Ja to zmienić ?
potreb
Nie wiemy, czy pokazałeś cały httaccess? Jeżeli kupiłeś na allegro skrypt to może poproś właściciela o pomoc.
Bruksela
Tak to jest cały plik .httaccess. To jest profesjonalny skrypt kupiony w skepie internetowym.
potreb
Profesjonalny, działa pod różnymi serwerami i posiada dokładną procedurę instalacji.
Może spróbuj zainstalować go na localhoscie. Sprawdź na jakiej konfiguracji PHP działa skrypt, porównaj tą z hostingiem.

Sprawdź czy bez tego działa: RewriteRule !\.(js|ico|gif|jpg|png|css|swf)$ index.php
Bruksela
Skrypt był instalowany na tym serwerze przez twórce, jednak nie poinformował mnie jak to zrobił. Po modyfikacji .httaccess skryp w dalszym ciągu nie działa.
potreb
No to jak ktoś zainstalował to zapewne powinieneś poprosić tę osobę o pomoc. Nie wiem jak wyglądają flaki, więc zabawa w kotka i myszkę nie ma sensu. Ty też nie masz pojęcia i trudno cokolwiek zrobić. Tak naprawdę ten plik httaccess jest dobry, tylko jak działa mechanizm przepisywania url-i? Czy może masz w paneli administracyjnym możliwość wyłączenia przepisywania url-i.
Bruksela
W ostateczności tak zrobię, skontaktuję się z twórcą skryptu. Baza jest instalowana w php admin, skomplokowana sprawa. Miałem w planach pozmienić kilka opcji po instalacji skryptu. Skoro to jest trudne to nie będę pytał ponownie. Cześć.
czychacz
na moje oko to nie jest wina htaccess, ale problemów działania skryptu. czy skrypt jest pisany w Zendzie?
Bruksela
  1. RewriteEngine ON
  2.  
  3. php_flag zend.ze1_compatibility_mode off
  4. RewriteRule !\.(js|ico|gif|jpg|png|css|swf)$ INDEX.php
  5.  
  6. # MAGIC QUOTES
  7. php_value magic_quotes_gpc off
  8. php_value magic_quotes_runtime off

[/quote]

Informuję o rozwiązaniu problemu, w pliku .htaccess przed php należy postawić hesh.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.