Mam jednak spory problem z opanowaniem sesji. Z tego co wyczytałem na tym forum w różnych tematach problemem jest zapętlone przekierowanie co uniemożliwia załadowanie strony

Żeby nie mieszać już całkowicie zamieszczam kod pliku admin.php:
<?php $admin_username = 'admin'; $admin_pass = sha1('pass'); $admin_id = 1; $page = $_GET['page']; function checkAdmin ($username, $password) { if ($username == $admin_username && sha1($password) == $admin_pass) { $id = admin_id; return $id; } else return false; } function showLoginForm() { echo ' <form method="post" action="admin.php?page=login"> Zaloguj sie: <input type="text" name="user"/> <input type="password" name="password"/> <input type="submit" value="OK"/> </form>'; } // session { $_SESSION['initiate'] = true; $_SESSION['ip'] = $_SERVER['REMOTE_ADDR']; } if($_SESSION['ip'] != $_SERVER['REMOTE_ADDR']) { } { $_SESSION['user'] = 0; } // check if ($_SESSION['user'] > 0) { } else { } if ($page = 'index') { } else if ($page = 'login') { showLoginForm(); if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') { if (($user_id = checkAdmin($_POST['user'], $_POST['password']) ) !== false ) { $SESSION['user'] = $user_id; } else { showLoginForm(); } } else { showLoginForm(); } } ?>
Jako że piszę system logowania w PHP po raz pierwszy to sporo wspomagałem się tą stroną. Wiem że to co napisałem nie jest doskonałe (tym bardziej że nie działa), i byłbym wdzięczny jeżeli ktoś mógłby wskazać mi błąd jaki popełniam.

Z góry dziękuję i serdecznie pozdrawiam