Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML][PHP]Pojawianie się nowych list rozwijanych (select)
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
starter91php
Witam,
chciałbym stworzyć formularz, który ma np sekcję "kategorie:" i w niej widnieje jeden select z kilkoma opcjami (kategoria1, kategoria2, kategoria3 itd.). Chciałbym, żeby po wyborze opcji z tego selecta, obok pojawił mi się kolejny (i tak powiedzmy do limitu 5-6) z możliwością wyboru tych samych opcji. Jak to zrobić?

Pozdrawiam!

anyone?
boro11
Stestuj to:

1. <input type="checkbox" name="nazwa" value="wartość" onclick="document.getElementById('test').style.display = this.checked ? 'none' : 'block'; this.form.elements['nazwa2'].disabled = this.form.elements['nazwa3'].disabled = this.checked" />
  2. <div id="test">
  3. <input type="checkbox" name="nazwa" />
  4. <input type="checkbox" name="nazwa1" />
  5. </div>
starter91php
Hmm, coś się pojawia i znika, ale trochę chyba nie tak : ) Poza tym, to są checkboxy, a mi bardziej chodziło o listę rozwijaną. Ale dzięki anyway : )

Chciałbym, żeby po wybraniu którejś opcji poza defaultową w liście typu select, pojawiła się obok kolejna.
boro11
  1. <input type="checkbox" name="nazwa" value="wartość" onclick="document.getElementById('identyfikator').style.display = this.checked ? 'block' : 'none'; this.form.elements['nazwa2'].disabled = !this.checked" />
  2.  
  3. <div id="identyfikator" style="display: none">
  4. <select name="nazwa2">
  5. <option>123</option>
  6. <option>345</option>
  7. </select>
  8.  
  9. </div>

Tyle, że nadal pierwszy jest checkbox, szczerze mówiąc nie wiem jak go zamienić na selecta, ale może Ty jakoś to przekombinujesz smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.