Witam!
Od jakiegoś czasu próbuje swoich sił php, html i css w tworzeniu gry via www. W tej kwestii zaczyna przydawać się MySQL, z którym problemów raczej nie mam. Wszystko idzie do przodu i problemów nie było jednak gdy przychodzi co do czego to potrafię przesiedzieć całą noc aby znaleźć przyczynę. W mojej grze system walk ma opierać się na wyprawach trwających od kilkunastu minut do maksymalnie kilku godzin. Chodzi teraz o to aby osoba wychodząca przykładowo na wyprawę miała odczekać dajmy na to "15 minut". Tradycyjnie schodzi z komputera aby porobić coś innego w czasie gdy czas będzie się odliczał. Tu zaczyna się problem. Spróbuje wytłumaczyć mój problem łopatologicznie dla lepszego zrozumienia :
"Przypuśćmy, że jestem nowym graczem. Chcę sobie nabić trochę doświadczenia więc idę do sali wypraw. Tam wybieram sobie misje i muszę odczekać 15 minut aż przystąpię do walki. Wyłączam komputer i idę pograć w piłkę. Wracam włączam komputer i sprawdzam misje. Okazuje się, że wygrałem i dostałem nagrodę."
Ktoś wie jak napisać taki skrypt na bazę MySQL? Jeżeli tak proszę o odpowiedz.