Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML][PHP][JavaScript]Jakie mapy dla planowania tras ?
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Elber
Witam,

buduję system planowania tras dla znajomego i wpadliśmy na pomysł aby w momencie gdy mamy już kilka osób dodanych do trasy by wyświetliła nam się mapka z zaznaczonymi punktami Z -> Do dla wszystkich klientów (póki co same punkty jednak nie jest powiedziane, że z czasem te informacje się poszerzą, typu zaznaczanie czy też obliczanie trasy między punktami etc) i zastanawiam się które mapy do tego użyć? Czy mapy google ? Czy może powstało coś nowego ciekawego z rozbudowanym API i ciekawymi funkcjami ?
kamil4u
Ja w sumie z mapami doświadczenia nie mam, ale czego brakuje Ci w API Google? Z reguły ludzie je chwalą.
Elber
Niczego mi nie brakuje wink.gif Ale może ktoś robił już coś podobnego i korzysta z czegoś innego i sobie chwali smile.gif

Nokia widzę że udostępnia też ciekawe Mapki, nie wiem jak z API ?
zbychoCom
Ja korzystałem trochę z www.map.de i jeszcze inne osoby, które wyszukują najkrótszej drogi (w metrach). Ostatnio słyszałem, że Deutsche Bahn (niemieckie koleje) przedsięwzięło z Google rezultaty uwzględniające podróż koleją. Chyba stawiają na jakość...
mbokowy
Ja również polecam mapy Google'a. Dosyć łatwo idzie ogarnąć API.

Tutaj masz dobry kurs: http://gmapsapi.com/
Arcioch
Google maps wink.gif zdecydowanie najlepsze api wink.gif Dużo tutków i gotowych przykładów. Bardzo łatwe wyznaczanie tras
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.