Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][Zend] Przeniesienie aplikacji z home.pl na linuxpl.com
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Odin
Witam,
Otrzymałem pliki źródłowe aplikacji oraz kopie bazy. Wcześniej aplikacja działała na home.pl więc jak udało mi się dowiedzieć autorzy musieli zmodyfikować strkturę aplikacji żeby tam to działało. Teraz chce przenieść to na linuxpl.com (choć docelowo będzie inny - na linuxpl dla testu), na co zwrócić uwagę przy przenoszeniu?

W tej chwili dostaje następujący błąd:

Kod
Warning: require_once(/home/user/domains/domena.pl/public_html/Strona/library/Zend/Loader.php) [function.require-once]: failed to open stream: No such file or directory in /home/user/domains/domena.pl/public_html/Strona/config.autoload.php on line 8

Fatal error: require_once() [function.require]: Failed opening required '/home/user/domains/domena.pl/public_html/Strona/library/Zend/Loader.php' (include_path='/home/user/domains/domena.pl/public_html/Strona/library/pear/:/home/user/domains/domena.pl/public_html/Strona/library/:/home/user/domains/domena.pl/public_html/Strona/models/') in /home/user/domains/domena.pl/public_html/Strona/config/config.autoload.php on line 8

Pliki na 100% znajdują się w tych miejscach oraz chmody są ok. Podobno na linuxpl.com Zend jest już od razu dostępny, poza tym na localhoscie (xampp) miałem ten sam błąd.

Bardzo proszę o pomoc, wiem że mało dokładnie opisałem ale odpowiem na każde pytanie.

Pozdrawiam,
Odin
Damonsson
Musiałeś coś pokręcić. Wielkość liter się zgadza?
Odin
Wielkość liter jest ok.

Aplikacji na xamppie zaczeła działać ale musiałem wrzucić pliki bezpośrednio do htdocs w htdocs/katalog wywalalo błąd podobny jak w temacie. Pomyślałem więc, że jak wrzuce bezpośrednio na ftp domeny a nie subdomeny to ruszy ale na normalnym serwerze linuxpl.com dalej to samo. Może w home to działało na jakimś Windowsie, gdzie w plikach konfiguracyjnych aplikacji Zend można zmieniać jakieś dane dotyczące środowiska?
csharp
masz na pewno w library katalog Zend z całą biblioteką ?
ArekJ
A w pliku konfiguracyjnym nie namieszałeś ze ścieżkami?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.