Cytat(b4rt3kk @ 9.11.2012, 01:05:06 )

Zaglądałeś kiedyś do manuala PHP? wszystko jest elegancko, przystępnie opisane. Raz, że masz odpowiedź na swoje pytanie natychmiast, a dwa masz satysfakcję, że zrobiłeś coś samodzielnie.
Żywcem przykład z manuala:
// To send HTML mail, the Content-type header must be set
$headers = 'MIME-Version: 1.0' . "\r\n";
$headers .= 'Content-type: text/html; charset=iso-8859-1' . "\r\n";
// Additional headers
$headers .= 'To: Mary <mary@example.com>, Kelly <kelly@example.com>' . "\r\n";
$headers .= 'From: Birthday Reminder <birthday@example.com>' . "\r\n";
$headers .= 'Cc: birthdayarchive@example.com' . "\r\n";
$headers .= 'Bcc: birthdaycheck@example.com' . "\r\n";
Co do drugiej części, zwyczajne łączenie strngów, czyli podstawy. To Ty decydujesz co ma zostać przesłane, nie użytkownik, on może tylko wypełnić treść niektórych pól.
$body = "Witaj! <b>$_POST['imie'] $_POST['nazwisko']</b> skontaktował się z Tobą za pomocą formularza na stronie.<br/>$_POST['tresc']";
Tak przygotowany string przekazujesz do funkcji mail.
Tak, zaglądałem do manuala, ale to o czym piszesz to nie do końca to, o co mi chodzi.
Było późno więc może nie wyjaśniłem do końca o co mi chodzi.
Ustawiając w ten sposób jak napisałeś nadawcą maila będzie zawsze np "Birthday Reminder".
Ja chciałbym by nadawca maila był taki, jak mail podany przez wypełniającego.
Wtedy wystarczyłoby tylko kliknąć odpowiedz, by mail doszedł do wypełniającego formularz.
Pierwszy kontakt z PHP miałem wczoraj rano więc nie mam żadnego doświadczenia, ale wszystkie manuale i przykłady czytam i staram się je zrozumieć.
Dane wczytuję w trochę inny sposób, ponieważ okienek jest 40 i ciężko by to było przepisywać po kolei.
Zastosowałem automat ze strony
http://www.kurshtml.edu.pl/html/wyslanie_f...formularze.htmlTeraz spróbuję go przerobić tak by na początku były te dane w formacie strony HTML, a dopiero później wypełniony formularz.
Błąd jest ciekawy - wyświetla niepoprawny typ danej w linijce 32, gdzie kod kończy się na 28.
Pozdrawiam
Mateusz