Mam stworzone dwie tabele ( training i worker_training ). W tabeli training mam załozone szkolenia, w w tabeli drugiej uzytkowników przypisanych do tego szkolenia.
Obecnie stworzyłem formularz, w którym jest mozliwość wybrania czy osoba zaliczyła szkolenie czy też nie ( wcześniejsza część skryptu działa mi bez problemów )
Oto część do formularzu:
<table> <form action="<?php $_SERVER['PHP_SELF']; ?>" method="POST"> <tr><td>Data:</td><td><input type="text" name="date" size="15" value="<?php echo $set['date']; ?>" readonly="readonly"/></td></tr> <tr><td>Temat:</td><td><input type="text" name="title" size="60" value="<?php echo $set['title']; ?>" readonly="readonly"/></td></tr> <tr><td>Ilość godzin:</td><td><input type="text" name="time" size="10" value="<?php echo $set['time']; ?>" readonly="readonly"/></td></tr> <tr><td>Prowadzący:</td><td><input type="text" name="leader" size="20" value="<?php echo $set['leader']; ?>" readonly="readonly"/></td></tr> <tr><td>Miasto:</td><td><input type="text" name="city" size="20" value="<?php echo $set['city']; ?>" readonly="readonly"/></td></tr> <tr><td>Rodzaj szkolenia:</td><td><input type="text" name="type" size="35" value="<?php echo $set['type']; ?>" readonly="readonly"/></td></tr> </table> <?php $number = 1; ?> <table border="0" > <h3>Pracownicy - ocena</h3> <?php $sql = 'SELECT * FROM `worker_training` WHERE `training_id` = '.$set['id'].' ORDER BY worker asc'; //w tym zapytaniu pobieram sobie pracowników, którzy zostali przydzieleni do danego szkolenia $i = 0; $is = false; if ($i % $number == 0){ $is = true; } echo '<td bgcolor="#E0FFFF">'.$row['worker'].'</td><td> <b>Ocena:</b> Pozytywna <input type="checkbox" name="ocena" value="Pozytywna" /> Negatywna <input type="checkbox" name="ocena" value="Negatywna" /> <br /></td>'; //wynikiem jest lista osób,które były na danym szkoleniu. Przy każdej osobie jest ocena szkolenia //pozytywna lub negatywna, gdzie trzeba wybrac odpowiedni checkbox if ($i % $number == $number -1){ $is = false; } $i++; } if ($is) ?> </table> <br> <table> <tr><td></td><td><input type="submit" name="ocenaszkol" style="background-color:yellow" value="Oceń szkolenie"/></td></tr> </form> </table>
I teraz mam problem, jak po wybraniu odpowiedniej oceny prz danej osobie zaaktualizować dane w bazie.
Przerabiałem różne warianty, ale żaden nie działa.
Obecnie mam coś takiego:( ale źle to jest ) - to jest dalsza część kodu
<?php } foreach( $_POST['ocena'] as $ocena){ $wstaw="UPDATE `worker_training` SET `ocena`='po' WHERE `id`='2299'" ; //to tylko testowe na sztywno dane } } } ?>
Jak to prawidłowo zrobić?
Nie znajdzie się nikt do pomocy?