Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] [API] [SOAP] Aftermarket - połączenie
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Miky
Czy ktoś działał coś może z API Aftermarket i ma pomysł dlaczego poniższy przykładowy kod z dokumentacji mimo podania prawidłowego adresu email i hasła użytkownika zwraca błąd "Authorization Required"?
  1. try
  2. {
  3. $AFT = new SoapClient("https://am-soap.com:4192/service.php?class=AfterMarket&wsdl",
  4. array("exceptions" => "true", "cache_wsdl" => WSDL_CACHE_MEMORY));
  5. $email = "someuser@email.com";
  6. $password = "somepassword";
  7. $key = $AFT->login($email, $password, "pl");
  8. $balance = $AFT->getMyBalance($email, $key);
  9. echo "<p>Account balance is: " . $balance . "<p>\n";
  10. $AFT->logout($email, $key);
  11. }
  12. catch(Exception $e)
  13. {
  14. echo "<p>An error occured: " . $e->getMessage() . "</p>\n";
  15. }
zenb8w
A sprawdzałeś co będzie jak wpiszesz błędny e-mail czy haslo? Ten sam komunikat czy inny? Może jakaś literówka nie zauważona się przemknęła?wink.gif
viking
Możliwe że wymaga nie autoryzacji HTTP jak teraz robisz tylko przez nagłówki SOAP (WSSE).
Miky
Hasło sprawdzałem wielokrotnie, stworzyłem nawet dodatkowe konta dla sprawdzenia... i nic.
Aczkolwiek komunikat przy wpisaniu całkiem bzdurnych danych logowania jest taki sam.

Kombinowałem z różnymi metodami logowania wg. innych skryptów API ale nic nie działa.

Problemem tu jest, że email i hasło wykorzystywane są do stworzenia klucza, który potem zastępuje hasło i daje dostęp w parze z emailem (w sumie bez sensu bo to hasło i tak trzeba żywcem wklepać w api)

All API functions require two parameters: "email" and "key". The first one is the email of the user making the request. The user must be registered on the AfterMarket.pl website. (...) The second parameter is the authorization key. It can be created by calling the login() function, which requires user email and password. Upon successful execution, it returns the authorization key to be used in subsequent requests.
rbrt
@Miky Kod jest jak najbardziej poprawny. API Aftermarketu przestało działać w tę sobotę - otrzymuję identyczny błąd, a wcześniej wszystko działało jak należy.

Napisałem do supportu Aftermarketu i otrzymałem odpowiedź, że przekażą do działu technicznego i poinformują jak rozwiążą problem. Do dziś niestety nic nie ruszyło, więc może jak więcej użytkowników napisze to zwiększą priorytet dla tego błędu smile.gif Tutaj założyłem podobny temat.
Miky
Uff, dobrze że nie jestem sam wink.gif
Ja dostałem odpowiedź, "że API serwisu powinno działać poprawnie natomiast obecnie mogą występować pewne utrudnienia związane z trwającymi pracami i poprawkami w serwisie. Przekażę Pana uwagę do działu technicznego."

Zatem nie pozostaje nic innego jak czekać.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.