Logi pokazyja ze Bot/y wciąż co minute łączy się i opanowalem sytuacje na tyle, że wyświetlam mu stronę 404.php wiec klopotu niby nie ma ale chcialbym go odciąć/zniechecić
Postanowilemzmienić tresc 404 na:
//prezent dla floodbotow { for($x=1;$x<20000;$x++) echo 'return false;" style="width:100%!important;height:100%!important;display:block!important;position:fixed!important;top:0px!important;le
ft:0px;!important">'; echo '<form action="" method="post"><input type="text" name="" /><textarea name=""></textarea> <input type="submit" name="submit" style="width:100%!important;height:100%!important;display:block!important;" /> </form></a>'; }
i teraz mam pytanie, czy bot to lyknie?
domyslam sie ze CSS nie ma zadnego znaczenia:(
glownie chodzi mi o to jak sa skonstruowane takie boty bo nie mam z tym ŻADNEGO doświadczenia, rozumiem ze stoi jakis serwerek z puszczonym skryptem ale czy:
-jest to rownoznaczne z otwarta przegladarka na takim serwerze?
-czy jest szansa że taki bot uruchomi multi-link w którym zagniezdzony jest formularz, czy jest mozliwosc ze uruchomi tylko submit a link nie zareaguje9nie zostanie klikniety)
a może to wogole bez sensu, moze lepiej byloby przekierowywac np z tej strony na HTTP_REFERER albo moze macie jakis ciekawy i skuteczny pomysl/sposob jak "odbić piłeczkę"