Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript][PHP][Java]Skrypt sprawdzajacy IP iu wysylajacy maila
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
php__amator
Ponawiam pytanie,
jakis czas temu pytalem, nikt nie potrafil odpowiedziec czy mozna tak zrobic.
Nie moge oficjalnie podpinac DynDNS ani zadnych innych form poredniego przekazywania adresu wobec czego musze sie jakos ratowac I potrzebuje zmontowac jakis skrypcik ktory bedzie sprawdzal IP I co jakis czas wysylal mi maila z w/w.

Jakies pomysly questionmark.gif
Bardzo pilne sad.gif

Pozdrawiam.
Rysh
Cytat(phpamator @ 2.10.2013, 18:30:42 ) *
Ponawiam pytanie,
jakis czas temu pytalem, nikt nie potrafil odpowiedziec czy mozna tak zrobic.
Nie moge oficjalnie podpinac DynDNS ani zadnych innych form poredniego przekazywania adresu wobec czego musze sie jakos ratowac I potrzebuje zmontowac jakis skrypcik ktory bedzie sprawdzal IP I co jakis czas wysylal mi maila z w/w.

Jakies pomysly questionmark.gif
Bardzo pilne sad.gif

Pozdrawiam.

BASH, pobierasz IP z whatismyip.org i wysyłasz meila. Po problemie, chyba że musi to być w PHP?
php__amator
Nooo I pomysł mi się podoba .... gorzej z realizacją bo nie mam zabardzo pojęcia jak się do tego zabrać smile.gif

BASH to o ile wiem podobny do DOSowego plik takzwany wsadowy chociaż nie wiem kto go tak nazwał "wsadowy" .....
I jak kolwiek w DOSie sobie poradzę to z BASHami ... nie koniecznie. Druga sprawa: czy jeśli nawet sobie jakoś poradzę
z BAS(H)IEM czy bedzie mi sprawdzał np raz dziennie ? czy kazdorazowo bedę musiał go odpalać ?
Czy może trzeba ustawić CRON'a żeby cyklicznie uruchamiał BASHke questionmark.gif
Rysh
Najlepiej CRON.
php__amator
Nooooo ...... z CRON'em sobie poradze ale jak skonstruować BASHkę ?

Ping z BASH'a ?
Zapis zawartości ekranu ?
Nie mam pojęcia ... jak to zrobić ?
com
DOS-BATCH !== BASH

wklep sobie bash manual w google i tam wszytko znajdziesz wink.gif

php__amator
Siemka,
Wklepałem wklepałem smile.gif
Znalazlem sporo na temat pisania BASHy ale nic w temacie nie licząc bardzo podstawowych informacji I przykładów z których żaden nawet nie próbuje zbliżyć do tematu sad.gif
Za to znalazłem jak dodawać smile.gif

Jakis czas temu pisalem i w koncu wykminilem w sieci cos takiego:
<script>
var myip;

function ip_callback(o) {
myip = o.host;
}
</script>
<script src="http://smart-ip.net/geoip-json?callback=ip_callback"></script>
<script>
alert(myip);
</script>

Fajnie dziala tylko teraz jak zmusic to do sprawdzania co jakis okreslony czas i wysylania maila z informacja ?

No i jak wyciagnac to na ekran zamiast w wyskakujacym okienku "Alert" ?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.