Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [inne]Gdzie można przetłumaczyć cały plik
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
kujaziom
Witam poszukuję narzędzzia dziki któremu bedę mugł przetłumaczyć plik txt z jezyka angielskiego na polski.

Problem polega na tym że używając google tłumacza dodaję niepotrzebne spację które podczas inportowania bugują i nie można wczytać pliku .

Orginał np Clothing |0|0|0||1| a po przetłumaczaniu google tłumaczem
Odzież | 0 | 0 | 0 | | 1 | jak pozbyć się niektórych spacji questionmark.gif

Ręczna robota odpada bo jest tego za dużo .
sowiq
  1. // $plik = file_get_contents('plik.txt');
  2.  
  3. $plik = str_replace('| ', '|', $plik);
  4. $plik = str_replace(' |', '|', $plik);
kujaziom
Nie bardzo rozumiem co z tym mam zrobić bo plik muj nie jest w php Tylko w TXT Może mugł by mi ktoś ten 1 plik przetłumaczyć tak abym mugł zainportować go .
com
Cytat
Nie bardzo rozumiem co z tym mam zrobić bo plik muj nie jest w php Tylko w TXT Może mugł by mi ktoś ten 1 plik przetłumaczyć tak abym mugł zainportować go .

kujaziom sowiq napisał Ci jak usunąć te spacje z pliku
kujaziom
Jak to wykorzystać bo zapiusalem zrobilem plik php i nic mi to nie dało ;p
sowiq
Cytat(kujaziom @ 18.10.2013, 17:06:56 ) *
Jak to wykorzystać bo zapiusalem zrobilem plik php i nic mi to nie dało ;p

Po pierwsze to zainstaluj sobie sprawdzanie pisowni, bo ciężko się czyta Twoje posty.

Jak nie umiesz sobie poradzić, to poszukaj jakiegoś narzędzia online, w którym najpierw zamienisz '| ' na '|', a później ' |' na '|', dzięki czemu pozbędziesz się spacji po obu stronach znaków '|'.

Przykład: http://textmechanic.com/Find-and-Replace-Text.html
in5ane
Najpierw musze Ci napisać, że zanim weźmiesz się za język programowania, to weź się za język polski. Twoich postów nie da się czytać z takimi "bykami"!

A wracając do sedna tematu. Musisz wczytać plik txt w skrypcie php i tam wykonać funkcje str_replace.
kujaziom

Udało mi się to zrobić jednak nadal wyskakuje bład podczas inportu .

Co zrobić jeżeli linijka textu w pliku txt jest za długa dla google tłumacza i przerzuca mi część tekstu do nastepnej linijki questionmark.gif

Dzieki czemu są nie zgodnosci w linijkach i chyba dlatego sie buguje .

Macie może jakieś inne narzędzia do tłumacznia questionmark.gif

Przepraszam pisałem na szybko .
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.