Nie miałem lepszego pomysłu na nazwę tego tematu, dlatego nazywa się tak jak się nazywa.
Mam problem z pewnym fragmentem kodu. Jestem w trakcie tworzenia gry via www, a problem na którym się zatrzymałem pojawił się w momencie tworzenia skryptu areny. Potrzebuję zrobić podział na areny - przykładowo gracze od leveli 1-9 walczą między sobą, a po awansie gracza na poziom 11 przerzucany jest on na arenę na której ścierają się gracze o levelach 10-19 itd. Obie areny nie mogą nawzajem się widzieć, a gracze walczą pomiędzy sobą tylko na arenie adekwatnej do swojego poziomu. Napisałem fragment kodu, który wygląda następująco:
Jednakże w tym przypadku znak "<" mówi sam za siebie, że gracz, który ma lvl mniejszy niż 10 i 20 walczy na tej arenie i w efekcie czego zarówno gracz, który posiada 1 lvl jak i ten, który ma 19 lvl widzą się wzajemnie i mogą się również nawzajem atakować, a nie o taki efekt mi chodziło.
W związku z tym ponawiam swoje pytanie - jak zrobić przedziały arenowe dzięki którym widzieć się będą jedynie gracze o levelach narzuconych w kodzie, a nie wszyscy razem?
Z góry dziękuję za pomoc