Mam nietypowy problem. Otóż chce wysłać dwuwymiarową tablice przez ajaxa do php i zapisac do pliku. Oto kod z czesci js:
$(function() { var dane= $('table#save tr').map(function() { var $row= $(this); return { id: $row.find(':nth-child(1)').text(), nazwa: $row.find(':nth-child(2)').text(), gatunek: $row.find(':nth-child(3)').text(), rok: $row.find(':nth-child(4)').text(), produkcja: $row.find(':nth-child(5)').text(), lubie: $row.find(':nth-child(6)').text(), filweb: $row.find(':nth-child(7)').text(), nosnik: $row.find(':nth-child(8)').text(), format: $row.find(':nth-child(9)').text(), opis: $row.find(':nth-child(10)').text(), slug: $row.find(':nth-child(11)').text() }; }); $.ajax({ type: 'POST', data: {'info': dane}, url: "{{ asset('ajax.php') }}", success: function() { }, complete: function() { alert('koniec'); }, error: function() { alert('wystapil blad'); } }); });
Tablica dwuwymiarowa jest dobra, bo sprawdzałem alertami. Wiem, że jest funkcja JSON.stringify, która mi robi z tablicy jsona, ale jak się okazało ona działa tylko na talicy jednowymiarowej, a nie dwu ... Jakies pomysły