Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Łączenie PHP z MySQL [MySQL][PHP]
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Zając Zagłady
Proszę o pomoc, bo póki co, nie mogę uczyć się dalej sad.gif

Mam w MySQLu użytkownika 'root' bez hasła na 'localhost' jednak polecenie w PHP:

Kod
@mysql_connect('localhost','root','') or die( mysql_error());

zwraca na ekran:
Kod
Access denied for user 'root'@'localhost' (using password: NO)

Każdego orientującego się w temacie bardzo proszę o pomoc, bo męczę się z tym od kilku dni i nie mogę iść dalej sciana.gif
pedro84
A z MySQLem możesz się połączyć bez hasła? Jaki to system?
Zając Zagłady
Sorry, nie rozumiem Twojego pytania. Chodzi Ci o system operacyjny (Windows 7)? Z mySQLem łącze się bez hasla.
pedro84
Oki, ale łączenie przez CLI Ci działa?
YourFrog
Będe to pisał w każdym poście aż każdy z nowych to załapie.

mysql_* - jest oznaczone jako przestażałe i będzie wycofane. Czytaj za ~2 lata na hostingach będzie problem z tym poleceniem i twoje skrypty, a za razem nauka pójdzie do kosza. Używaj proszę PDO.

Co do tematu to widocznie na root'cie posiadasz hasło, a w skrypcie go nie podajesz.
Zając Zagłady
pedro84:
Tak, łączenie przez CLI działa. Root się ładnie uruchamia bez żadnego hasła. Mogę tworzyć nowe bazy, wysyłać zapytania etc.
Zając Zagłady
Już się udało , po prostu błąd wyskakiwał, gdy zapisywałem plik php na hostingach typu: ".hostinger" i jeszcze jakimś (nie wiem dlaczego). Teraz napisałem plik w notatniku, wrzuciłem do katalogu głównego WEBSERWa i wszedłem przez pasek adresu na localhost i działa. yahoo.gif

Dzieki za dobre chęci.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.