Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [MySQL][PHP]rozwój aplikacji w php
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
gawar
Witam, Dwa lata temu napisałem aplikację bazodanową (strukturalny php + MySQL)na której pracował lokalnie(xamp) jeden pracownik. Pod względem funkcjonalności aplikacja ta spełnia oczekiwania i działa jak należy. Zaszła jednak potrzeba udostępnienia tego systemu innym użytkownikom (max do 5 osób pracujących jednocześnie). Moje pytanie czy przepisywać bazę na jakiś framework i wrzucać na jakiś hosting w Internecie aby to wszystko dobrze chodziło i możliwa była jeszcze autoryzacja użytkowników? Czy może dopisać tylko do tego co mam autoryzację i tak to wrzucić? Czy pomyśleć nad jeszcze innym rozwiązaniem. Dodam tylko że wszystkie aplikacje jakie pisałem były wykorzystywane tylko lokalne więc nigdy nie miałem konieczności zabezpieczenia ich pod względem nieuprawnionego dostępu i jestem w tej materii trochę zielony. Bardzo proszę o jakieś wskazówki i z góry dziękuję.
nospor
Jesli ci sie nudzi albo jesli klient ci placi za dodatkowe godziny, to przerzucaj.
Jesli nie, to dopisz tylko autoryzacje i sprawdzanie praw, a powinno wszystko bez wiekszych problemow nadal chodzic
gawar
Nudzić mi się raczej nie nudzi, ale zastanawiam się czy jak sam się za to zabiorę to gdzieś jakiś luk nie zostawie. I będzie to wtedy tak naprawdę tylko pseudo autoryzacja bo da się to obejść. Poza tym chcciałbym się też czegoś nowego nauczyć i nie koniecznie złych praktyk dlatego stąd te pytanie czy nie lepiej przepisać to na na jakiś framework. Bo one chyba mają do autoryzacji jakieś gotowe moduły. Czy posiada ktoś może jakiś dobry tutek do tego? W necie jest tego sporo ale nie wiadomo co jest rzeczywiście warte uwagi a co nie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.