Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML][CSS][PHP] Podstawowy problem ze zrozumieniem istoty php.
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Maximo777
Witam, od niedawna zajmuję się tworzeniem stron opartych o html i css. Myślę, iż mogę uznać, że opanowałem to na tyle, że mogę wzbogacić moje strony o PHP i MySQL. Mam jedno podstawowe pytanie.

Mam już napisany szablon strony w cssie. Przygotowany plik index.html oraz kilka podstron.
Chciałbym dodać do strony system rejestracji, logowania, bazę danych użytkowników, komentarze oraz newsy.
Nie wiem czy umieszczać całą stronę w tagach <?php echo("zawartość strony w html") ?> i zmienić rozszerzenie strony na php, czy też, jedynie dodawać potrzebne skrypty w tagu <?php ?>. Wiadomo, że treść strony będzie w niektórych przypadkach inna dla użytkowników zalogowanych i niezalogowanych. Wiem, że moje pytanie jest dość banalne ale nie chcę obudzić się w połowie pracy z tym, że coś zrobiłem źle. Być może więcej pytań pojawi się w wyniku dyskusji wink.gif

Z góry dzięki, pozdrawiam.
Kshyhoo
Google: kurs PHP. Dlaczego? Przecież nikt nie będzie pisał tego, co zostało napisane już X razy. Przerób jakiś kurs, potrenuj a z konkretnymi pytaniami wracaj na Forum.
Turson
Cytat(Maximo777 @ 8.03.2014, 13:41:11 ) *
dodawać potrzebne skrypty w tagu <?php ?>

To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.