Natrafiłem na bardzo dziwny problem z pętlą FOR... Może ktoś z Was będzie w stanie mi pomóc. Działanie tej pętli mam już opanowane, widzę że nie zrobiłem w niej błędu (lub błędu nie widzę). Poniższy kod to wycinek skryptu do prostej listy sybskrypcyjnej .
Chodzi o to, że za każdym razem, nie ważne który adres e-mail wpiszę- zostaje usunięty ostatni adres! Poszczególne wpisy mam oddzielone poprzez \n . To dziwne zachowanie pętli FOR i IF polega na tym, że warunek zostaje spełniony za każdym razem, w wyniku czego $usunnumer ma wartość taką, ile razy została wykonana pętla- bo za każdym razem warunek w IFie jest spełniony, i za każdym wykonaniem pętli wykonywana jest także zawartość IFa

Czy ktoś mógłby wskazać, gdzie jest błąd? Zapewne chodzi o malutki błąd logiczny bo składniowych nie mam. Bardzo proszę o pomoc...
Jeśli brakuje jakichś danych- proszę pisać, od razu podeślę na forum brakujący kod.
<? //sprawdzam co wciśnięto i czy coś wpisano if ($_POST['usu'] and $_POST['adres']) { $adres=$_POST['adres']; //dla późniejszego uproszczenia } for ($index=\"0\"; $index < count($adresy); $index++) { if($adresy[$index]=$adres) { $usunnumer=$index; } } foreach($plik as $linia){ } ?>