Problem z utworzeniem tabeli w bazie MySQL.
1. Utworzyłem baze danych na moim serwerze FTP.
2. Wpisałem odpowiednie dane do pliku db.php
<?php // dane do połączenia z bazą MySQL $mysql_host = 'localhost'; $mysql_login = 'projekcior_test'; $mysql_haslo = 'test'; $mysql_baza = 'projekcior_domweselnywiktoria'; // połączenie z bazą danych $polaczenie = mysql_connect($mysql_host, $mysql_login, $mysql_haslo) or die('Błąd: nie udało się nawiązać połączenia z bazą danych.'); // połączenie ze schematem bazy danych if($polaczenie){ } else{ } ?>
3. Po wejściu w przeglądarce do pliku db.php wyskakuje mi komunikat 'POLACZONO Z MYSQL' <-- czyli wnioskuje że łącze się prawidłowo z bazą danych
4. W pliku calendar.php mam taki oto kod:
<?php include ("db.php"); //utworzenie zapytania $zapytanie = 'CREATE TABLE daty (' . 'daty VARCHAR(10),' . ')'; //wykonanie zapytania //sprawdzenie czy wykonanie zapytania się udało if($wykonaj) { } else { } include ("db.php"); $daty = $_POST['simple-textarea']; if ($add) { } else { } } else { ?> <!doctype html> <html lang="en"> <head> <meta charset="UTF-8"> </head> <body> <form action="" method="POST"> <input type="submit" name="submit" value="Zapisz i wyświetl na stronie" class="btn btn-success"> <br><br> <textarea name="simple-textarea" id="simple-textarea" cols="100" rows="20"></textarea> </form> </body> </html> <?php } ?>
5. Po wejściu na plik calendar.php wyskakuje mi komunikat:
polaczono z mysql Tabela nie mogła zostać utworzona.
6. Po kliknięciu na przycisk SUBMIT wyskakuje mi taki komunikat:
polaczono z mysql Tabela nie mogĹa zostaÄ utworzona. polaczono z mysql Table 'projekcior_domweselnywiktoria.quiz' doesn't exist BĹÄ d! SprĂłbuj ponownie
O co kaman...? Proszę o podpowiedź.
Dziękuje