Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML][CSS][PHP]Programowanie widoków
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Sinolop
Witam Serdecznie!
Dostałem do napisania aplikację za pomocą PHP i mam następujący problem,nie rozumiem podpunktu: Zaprogramuj widoki z użyciem HTML, CSS i JavaScript (jQuery).. Czy chodzi o zastosowanie frameworka MVC w aplikacji ?
kartin
Nawet jeśli chodzi tu o widoki z MVC to z pewnością nie ma tu mowy o użyciu frameworka.
Zapytaj się tego który dał zadanie, o co mu chodzi.
ostrylg
Ja rozumiem to zadanie jako utworzenie widoku wykorzystując języki HTML, CSS, JS. I tyle.
Sinolop
" Kod powinien być możliwie zwięzły oraz NIE wykorzystywać powszechnie dostępnych frameworków MVC dla PHP". Czyli jak mam stworzyć widok za pomocą HTML, CSS i JavaScript (jQuery)?Mógłby ktoś podać jakiś przykład ?
markuz
  1. <style type="text/css">
  2. body { background: #000; }
  3. h1 { color: #fff; }
  4. <script type="text/javascript">
  5. alert(1);
  6. </head>
  7. <h1>Hello!</h1>
  8. </body>
  9. </html>

To jest widok HTML + CSS + JavaScript.

Który ma za zadanie wyświetlić napis Hello (HTML) o kolorze białym (CSS) i czarnym tle (CSS), jednak na poczatku wyświetli wiadomość o treści "1" (JavaScript)
Sinolop
Nie wiem czy dobrze rozumiem widoki, ale widoki HTML + CSS + JAVASCRIPT są stosowane np. w ramkach informujących o używaniu plików cookies ? Jeśli tak to mają jeszcze gdzieś zastosowanie ?
PrinceOfPersia
A jak inaczej zrobisz stronę internetową, jeśli nie za pomocą HTMLa? We Flashu?
Sinolop
Czyli widok to po prostu front end czyli warstwa prezentacyjna ?
Turson
Noo
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.