Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Problem z unlink
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Singularity
Witam, mam coś takiego:

1. // force into JPG
  2. $sExtension = '.jpg';
  3.  
  4. @unlink($sMediaDir . $iLastID . '' . $sExtension);

Nie wiem, jak zastosować unlink dla każdego zdjęcia, bez względu na rozszerzenie.
Nie chcę zmieniać $sExtension, bo jest używana w innych miejscach i powinna zostać jak jest.

Z góry dzięki za sugestie smile.gif
Turson
Cytat
Nie wiem, jak zastosować unlink dla każdego zdjęcia, bez względu na rozszerzenie.
Nie chcę zmieniać $sExtension, bo jest używana w innych miejscach i powinna zostać jak jest.

Singularity
Chyba nieprzypadkowo odwiedzasz forum 'przedszkole'...
Nie ma w tym nic nielogicznego, ale widzę, że muszę wyjaśnić szerzej.

To fragment kodu odpowiadającego za wrzucanie zdjęć przez użytkowników.

Każde wrzucone zdjęcie zostaje skopiowane do kilku wersji (icon, thumb itd.), różniących się rozmiarami. Przy okazji $sExtension zmienia wszystkie na .jpg.
Tak więc użytkownik wrzuca np. FOTO.png. Skrypt tworzy z tego icon.jpg, thumb.jpg itd.

Po to służy w oryginalnym kodzie $sExtension i nie chcę tego ruszać.

Chciałbym za to pozbyć się oryginalnego zdjęcia (np. FOTO.jpg, FOTO.png) po tym, jak zostaje wrzucone na serwer, ale w oryginalnym kodzie jest

1. @unlink($sMediaDir . $iLastID . '' . $sExtension);

Co oczywiście działa tylko dla .jpg. A ja chcę usunąć oryginalne zdjęcie bez względu na rozszerzenie.

Moje pytanie naprawdę było proste.

1. @unlink($sMediaDir . $iLastID . '' );
?
  1. @unlink($sMediaDir . $iLastID . '' . '' );
?
  1. @unlink($sMediaDir . $iLastID . '' . '.jpg');
  2. @unlink($sMediaDir . $iLastID . '' . '.png');
  3. @unlink($sMediaDir . $iLastID . '' . '.bmp');
?
Turson
Jeżeli o uploadzie mówimy to w tablicy $_FILES powinieneś mieć nazwę i rozszerzenie wrzuconego pliku
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.