Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript][PHP]Poszukuję gotowego skyptu - dopisywanie słów przez użytkowników
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
bialy88
Witam serdecznie,

Poszukuję gotowego skryptu PHP (bądź ewentualnie JavaScript) który będzie umożliwiał dodanie użytkownikowi 1-raz dzienne wybranego przez niego słowa.
Chodzi o to aby stworzyć swojego rodzaju historię/opowiadanie tworzoną przez użytkowników.
Każdy z nich będzie miał możliwość dodania 1 słowa dziennie przy czym kolejne wyrazy dodawane będą po sobie tworząc ciąg.
Ważne aby uniemożliwić użytkownikowi z tego samego ip ponowne dodanie słowa tego samego dnia.
Przydatne byłoby również aby wprowadzić cenzurę i uniemożliwić dodawania słów niecenzuralnych które ujętę będą w danym pliku.

Czy ktoś ma jakieś pomysły bądź gotowe skrypty, które można by przerobić?
fate
a co już masz?
bialy88
Nie mam nic - szukam rozwiązania który ewentualnie mógłbym zmodyfikować i dostosować aby spełniało warunki które opisałem.
aras785
Szybciej będzie Ci napisać to od zera, a zasada jest bardzo prosta.

1. Tworzysz tabele np. opowiadania (id,opowiadanie)
2. Tworzysz drugą tabelę z logami (id,ido,ip)

Teraz formularz który daje możliwość dodania jednego SŁOWA no i updatetujesz tabele dodają spację. Przed dodaniem sprawdzasz czy dane IP dodawało już słowo do danego opowiadania w tym dniu i to wszystko.
tzm
W tym przypadku chyba lepsze by było, skoro i tak potrzebuje logowania, rejestracji i ogólnie posiadania kont...
Porównywanie czy ktoś dodał słowo po datatime i warunkowo pokazywało opcję dodania nowego słowa. Z tego choćby powodu że IP są zmienne i to żadne zabezpieczenie przed naruszeniem idei jednego słowa dziennie. Oczywiście IP może być dodatkowym zabezpieczeniem, ale na pewno nie jedynym.

id,user,email,password - uzytkownicy
id,id_user,wrote,last_update - slowa

I wyświetlać opcję dodania jeśli ostatni wpis użytkownika jest starszy niż 24 godziny.
bialy88
A czy jest w internecie do pobrania choćby podobny, gotowy skrypt który realizowałby funkcję o której pisałem?
Dodam, że jeżeli chodzi o programowanie php jestem dopiero laikiem.
tzm
My za Ciebie google nie będziemy używać. Pisałem Ci na pw że to raczej opcja na zlecenie a nie proszenie się na forum o gotowca. Wątpię byś znalazł ale szukaj...

Jeśli istnieje to tylko tutaj: Skryptoteka
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.