bialy88
3.07.2014, 11:52:17
Witam serdecznie,
Poszukuję gotowego skryptu PHP (bądź ewentualnie JavaScript) który będzie umożliwiał dodanie użytkownikowi 1-raz dzienne wybranego przez niego słowa.
Chodzi o to aby stworzyć swojego rodzaju historię/opowiadanie tworzoną przez użytkowników.
Każdy z nich będzie miał możliwość dodania 1 słowa dziennie przy czym kolejne wyrazy dodawane będą po sobie tworząc ciąg.
Ważne aby uniemożliwić użytkownikowi z tego samego ip ponowne dodanie słowa tego samego dnia.
Przydatne byłoby również aby wprowadzić cenzurę i uniemożliwić dodawania słów niecenzuralnych które ujętę będą w danym pliku.
Czy ktoś ma jakieś pomysły bądź gotowe skrypty, które można by przerobić?
bialy88
3.07.2014, 14:45:06
Nie mam nic - szukam rozwiązania który ewentualnie mógłbym zmodyfikować i dostosować aby spełniało warunki które opisałem.
aras785
3.07.2014, 15:01:58
Szybciej będzie Ci napisać to od zera, a zasada jest bardzo prosta.
1. Tworzysz tabele np. opowiadania (id,opowiadanie)
2. Tworzysz drugą tabelę z logami (id,ido,ip)
Teraz formularz który daje możliwość dodania jednego SŁOWA no i updatetujesz tabele dodają spację. Przed dodaniem sprawdzasz czy dane IP dodawało już słowo do danego opowiadania w tym dniu i to wszystko.
W tym przypadku chyba lepsze by było, skoro i tak potrzebuje logowania, rejestracji i ogólnie posiadania kont...
Porównywanie czy ktoś dodał słowo po datatime i warunkowo pokazywało opcję dodania nowego słowa. Z tego choćby powodu że IP są zmienne i to żadne zabezpieczenie przed naruszeniem idei jednego słowa dziennie. Oczywiście IP może być dodatkowym zabezpieczeniem, ale na pewno nie jedynym.
id,user,email,password - uzytkownicy
id,id_user,wrote,last_update - slowa
I wyświetlać opcję dodania jeśli ostatni wpis użytkownika jest starszy niż 24 godziny.
bialy88
3.07.2014, 17:30:47
A czy jest w internecie do pobrania choćby podobny, gotowy skrypt który realizowałby funkcję o której pisałem?
Dodam, że jeżeli chodzi o programowanie php jestem dopiero laikiem.
My za Ciebie google nie będziemy używać. Pisałem Ci na pw że to raczej opcja na zlecenie a nie proszenie się na forum o gotowca. Wątpię byś znalazł ale szukaj...
Jeśli istnieje to tylko tutaj:
Skryptoteka
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.