Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript]jQuery cookie plugin, nie zapisuje ciastek.
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
tzm
Jak w temacie.
Korzystam z tej wtyczki: jquery cookie , i przestała ona działać. Nie zapisuje nic do cookie, nie odczytuje.
Po użyciu $.cookie('name', 'Tomek'); zostaje zwrócony pusty obiekt {} .
Ktoś ma pomysł o co chodzi? Sprawdzałem ustawienia cookie w przeglądarce, sprawdzałem na innych przeglądarkach.
Pewnie coś za mało powiedziałem więc pytać co jeszcze potrzebne do diagnozy.
nospor
Jestes pewien, ze podczas ustawiania ciastka, funkcja ma coś zwracac?
tzm
Jest ustawiony callback, chodzi o to że mi to działało.
Teraz jak się okazało w firefoxie też działa i bez problemu mogę się do czatu zalogować i dostaje w callback name i newhash które zapisuje do ciastka żeby być cały czas 'zalogowany'.
Problem jak widać ma tylko Chrome a jego ustawienia mówią że jest wszystko spoko, ciastka z innych stron lecą normalnie.

@edit żeby nie dublować tematu:

mam czas podany w takiej formie: 1408949986.6422 timestamp float, jak on to zrobił?tongue.gif
ja po operacji: parseFloat(Date.now())/1000 dostaję wynik: 1408950497.313 co jest znacząco różniące.
by_ikar
Też z tego korzystam i w chrome (Wersja 37.0.2054.3 m (64-bit)) działa normalnie, to musi być gdzieś wina po twojej stronie, że to nie działa. Sprawdź poprawność dat, spróbuj je zapisać na sztywno, a jak zadziała to winą może być niepoprawny format daty.
tzm
No ponawiam pytanko, sprawe ... ma ktoś jakiś słownik z wulgaryzmami / synonimami?
W obojętnie jakim formacie.
nospor
Pytasz juz o to w innym temacie... nie dubluj...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.