Cześć!
Udało mi się opanować PHP na poziomie strukturalnym, css oraz JS / JQuery.
Jako że trudniłem się tym hobbystycznie przez ponad dwa lata, nie trudno się domyślić, że orientuje się wystarczająco, aby wkroczyć na dalszy stopień. Tworzyłem gry przeglądarkowe, więc trudno o rzecz, której nie próbowałem zrobić, i ostatecznie nie wykonałem. Odbyta praktyka sprawiła, że nauczyłem się w pewnym sensie myśleć niczym programista, więc z reguły wiem np. co jest wydajne, a co nie, umiem postępować z bazą danych, et cetera.
Teraz postanowiłem podejść do tematu poważnie; nauczyć się OOP oraz pisania na bazie frameworku.
Kieruje więc do Was parę pytań:
1. Jak długo przy moim stanie wiedzy oraz umiejętności, które w opisanym zakresie oceniam jako perfekcyjne, uda mi się opanować PHP obiektowe? Może ktoś z was miał takie doświadczenie? O to czy będzie mi się ciężko "przestawić" nie pytam, ponieważ od paru miesięcy nie dotknąłem kodu. Jestem świeży i gotowy...
2. Od czego powinienem zacząć? Proszę o sprawdzone rzeczy; książki, strony... wszelkiego rodzaju materiały. Jeżeli jest taka możliwość, to z uwzględnieniem tego, że nie jestem całkiem zielony.
Pozdrawiam