Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] Błędnie pobierany obrazek przez curl - problem z adresem
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Agape
Mam skrypt który z określonej strony przez "simple dom html" wyciąga stamtąd adres obrazka (przykladowy adres. strona.pl/ade.php?usr=YW5kcmVhc2xvZ2lzdGlr&dmn=Z21haWwuY29t).
Następnie muszę pobrać ten obrazek na lokalny serwer, jest tam zapisany adres email, wklejam więc:
file_put_contents('obrazek.png', file_get_contents(trim($obrazek)));
jednak zamiast pobrać cały obrazek, pobiera jedynie suffix czyli to co jest przed @ a za już nie mimo że jest to jeden obrazek. Wkleiłem więc adres obrazka na sztywno (adresy się nie zmieniają) i .... pobrał się cały. Jak to jest możliwe i co zmienić żeby się dowiedzieć o co chodzi ? Mój kod ($response to odpowiedź z curl która jest ok):

1. $html = str_get_html($response);
  2. $obrazek = (string)trim($html->find('div[id=divem] img', 0)->attr['src']);
  3. file_put_contents('captcha.png', file_get_contents(trim($obrazek)))

$obrazek to oczywiście adres obrazka, wyświetlam go przy każdym uruchomieniu skryptu, to właśnie ten adres skopiowałem do kodu gdy zaczął działać, pytanie czemu nie działa w zmiennej ?
fate
  1. file_put_contents('captcha.png', $obrazek);

sekret.gif
Agape
To akurat było dobrze, okazało się że znak & zamieniało na & cięzka do wykrycia bzdura smile.gif
fate
Zgadywałem tongue.gif, no to już wszytsko jasne nerdsmiley.png
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.