Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Wczytywanie danych z pliku txt
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
MAster
Witam,
jestem jeszcze dość początkujący i ma problem (pewnie jak każdy początkujący), tak więc do rzeczy. Po zapisaniu jednej lini z pliku tekstowego do zmiennej nie mogę jej wyświetlić z polskimi znakami ś,ą . Wyświetla się ta linia ale nie ma tam polskich znaków a w każdym razie nie wszystkich - przykładowo wyświetla sie ć i ó. Nie mam pojęcia co z tym zrobić i czy jest w ogóle jakieś rozwiązanie. Z góry dzięki za pomoc.
Pozdrawiam MAster
phpion.thc.net.pl
Kodowanie danych w pliku txt jest inne niz kodowanie strony - tak wg mnie.
Guest
Ale jest możliwośc poradzenia cos na to czy raczej nie??
Bo w jak zobacze w kodzie strony to tam są znaki takie jak powinny być, wiec nie wiem o co chodzi. Wedlug mnie jak wczytuje w innym formacie to tam tez powinny byc chyba zle wie jak to jest.
pozdrawiam Master
barkroli
Sprawdź najpier 1 sprawę jak zapisane zmienne są do pliku czy z polskimi literami czy bez jeśli z polskimi literami to no-problem po prostu odpal dreamwaver i zmię w page properties na windows-1250 chyba albo ISO nie pamietam które dokładnie i powinno działać bezproblemu.
Guest
Dzięki wielki, teraz działa tylko mam jeszcze jedno pytanie, czy jest mozliwość by działało to jednocześcnie i w operze i internet explorer. W tym momencie działa tylko w iexplore.
Dzięki za pomoc
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.