Testując swoją stronę zauważyłem, że pojawia się błąd związany z sesją.
Fragment komunikatu:
Warning: session_start() [function.session-start]: The session id is too long or contains illegal characters, valid characters are a-z, A-Z, 0-9 and '-,' in /www/mojekonto_forum/www/tojestmojastrona.pl/index.php on line 22
Dzieje się to w momencie, gdy w przeglądarce Internet Explorer zmienię tryb zgodności.
Fragment kodu (początek index.php )
<?php ################# SESJA - START { session_regenerate_id(); $new_session_id = session_id(); session_write_close(); session_id($new_session_id); $_SESSION['initiate'] = 1; $_SESSION['zalogowany'] = 0; $_SESSION['przegladarka'] = md5('abc'.$_SERVER['HTTP_USER_AGENT']); } //Sprawdza, czy przeglądarka jest taka sama, aby uchronić przed przechwyceniem sesji if(($_SESSION['przegladarka'] != $md5_przegladarki)) { session_regenerate_id(); $new_session_id = session_id(); session_write_close(); session_id($new_session_id); $_SESSION['initiate'] = 1; $_SESSION['zalogowany'] = 0; $_SESSION['przegladarka'] = md5('abc'.$_SERVER['HTTP_USER_AGENT']); } // //print_r($_SESSION); //print_r($_COOKIE); ################# SESJA - STOP //Dalsza część srony ?>
Przypuszczam, że komunikat dotyczy fragmentu, w którym zostaje wykryta inna przeglądarka. Gdzie popełniłem błąd ?
To pierwszy mój skrypt obsługujący sesje, który połączyłem z systemem rejestracji użytkowników.
Pozdrawiam