Witam

Testując swoją stronę zauważyłem, że pojawia się błąd związany z sesją.
Fragment komunikatu:
Warning: session_start() [function.session-start]: The session id is too long or contains illegal characters, valid characters are a-z, A-Z, 0-9 and '-,' in /www/mojekonto_forum/www/tojestmojastrona.pl/index.php on line 22

Dzieje się to w momencie, gdy w przeglądarce Internet Explorer zmienię tryb zgodności.

Fragment kodu (początek index.php )
  1. <?php
  2. ################# SESJA - START
  3.  
  4. if (!isset($_SESSION['initiate']))
  5. {
  6. session_regenerate_id(); $new_session_id = session_id(); session_write_close(); session_id($new_session_id);
  7. $_SESSION['initiate'] = 1; $_SESSION['zalogowany'] = 0; $_SESSION['przegladarka'] = md5('abc'.$_SERVER['HTTP_USER_AGENT']);
  8. }
  9.  
  10. $md5_przegladarki=md5('abc'.$_SERVER['HTTP_USER_AGENT']);
  11.  
  12. //Sprawdza, czy przeglądarka jest taka sama, aby uchronić przed przechwyceniem sesji
  13. if(($_SESSION['przegladarka'] != $md5_przegladarki))
  14. {
  15. session_regenerate_id(); $new_session_id = session_id(); session_write_close(); session_id($new_session_id);
  16. $_SESSION['initiate'] = 1; $_SESSION['zalogowany'] = 0; $_SESSION['przegladarka'] = md5('abc'.$_SERVER['HTTP_USER_AGENT']);
  17. setcookie ('uzytkownik', '', time()-10,"/");setcookie ('zapamietaj', '', time()-10,"/");setcookie ('przegladarka', '', time()-10,"/");
  18. }
  19. //
  20.  
  21. $_SESSION['token_ajax'] = md5(time().'abc'); //token formularzy ajax
  22.  
  23. //print_r($_SESSION);
  24. //print_r($_COOKIE);
  25.  
  26. ################# SESJA - STOP
  27.  
  28. //Dalsza część srony
  29. ?>

Przypuszczam, że komunikat dotyczy fragmentu, w którym zostaje wykryta inna przeglądarka. Gdzie popełniłem błąd ?
To pierwszy mój skrypt obsługujący sesje, który połączyłem z systemem rejestracji użytkowników.

Pozdrawiam