<div class="panel panel-default"> <div class="panel-heading">tytula</div> <div class="panel-body"> tresc </div> </div> <hr>
Czy wystarczy jak zrobie cos takie np i czy to zadziala:
gora_panel:
<div class="panel panel-default"> <div class="panel-heading">Status logowania</div> <div class="panel-body">
dol_panel:
</div> </div> <hr>
wers1:(tylko w tej wersji nie moge podwac tytulu? bezsensu troche
function generujpanel($txt) { include('include/gora.php'); include('include/dol_panel.php'); }
wers2: niby lepsza?
function generujpanel($txt,$tyt) { <div class="panel panel-default"> <div class="panel-heading">'.$tyt.'</div> <div class="panel-body"> echo $txt </div> </div> <hr }
druga wersja jest niby lepsza bo jeszcze tytul, no ok ale czy to pierwsza czy druga wersja co kiedy w echo w miejsce txt chcialbym wpisac jakis kod phpowy lub cos innego czy wtedy ta funkcja czy to jedna czy druga bedzie odpowiednia
zalozmy ze chce zeby panel byl taki:
<div class="panel panel-default"> <div class="panel-heading">Status logowania</div> <div class="panel-body"> <?php $file='logowanie.php'; include($file); } else{ } ?> </div> </div> <hr>
czyli wywolac mam funkcje w sposob:
generujpanel($file='logowanie.php'; include($file); } else{ });
cos mi nie pasuje w tym i na 99 bedzie parse eror albo cos podobnego, pomozecie mi znalesc bardziej logiczne rozwiazanie i odpowiednie dla tej sytuacji
Odswiezam chodz nie wiem czyvtu cos takiego dziala