Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] Zmianne aktualne dopiero po odświeżeniu strony
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
boro11
Witam,
tworze aktualnie stronę na której umieściłem licznik, który odmierza czas do następnej gry. Działa sprawnie, ale niestety po "zagraniu" czyli wypełnieniu captchy do bazy danych jest wysyłana informacja od wygraniej i czasu ostatniej gry. Licznik jest oparty o jQuery i wstawiam tam zmienną z PHP (ilość sekund, która pozostały). Przy wysłaniu formularza strona się odświeża, ale po wysłaniu nadal jest pobierana stara wartość w pola "Last Input"(ile sekund zostało). Dopiero po odświeżeniu jest dobra wartość jak temu zaradzić? Próbowałem nadpisać wartość dodając zmienną do kodu gdzie wyświetlam komunikat o wygranej:

1.  
  2. echo '<div class="notification label-warning">You can play again on: '.gmdate('l, jS \of F Y H:i:s',$next_game_time).'!</div>';
  3. $next_game_time_counter = $minimum_play_time;
  4. }

a normanie jest ona wyznaczana tak:

1. try
  2. {
  3. $stmt = $pdo->query("SELECT id,balance,upline,last_input FROM users WHERE bitcoin_id='$session_for_query'");
  4. foreach($stmt as $row)
  5. {
  6. $id_user = $row['id'];
  7. $balance_bitcoin = $row['balance'];
  8. $upline_id = $row['upline'];
  9. $last_input_check = $row['last_input'];
  10. }
  11. $stmt->closeCursor();
  12. }
  13. catch(PDOException $e)
  14. {
  15. echo 'Connection Failed: ' . $e->getMessage();
  16. }
  17.  
  18. $last_input_check = $last_input_check+date("Z");
  19. $current_time = time()+date("Z");
  20. $time_last = gmdate("i:s", $current_time - $last_input_check).'<br />';
  21. $next_game_time = $last_input_check + $minimum_play_time;
  22.  
  23. $next_game_time_counter = $next_game_time - $current_time;

gdzie:
$next_game_time - czas w formacie UNIX w którym można zagrać znowu

$next_game_time_counter - czas w sekundach do następnej gry

Co mogę zrobić żeby pobrał się aktualny czas z bazy danych (aktualizuje się on wraz z wysłaniem formularza), a nie dopiero jak odświeżę strunę ponownie.
com
AJAX smile.gif
boro11
Już sobie poradziłem dałem nadpisanie tam gdzie mi wywalało komunikat o błędzie, a nie sukcesie. Dziękuję za zainteresowanie tematem smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.