Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][SQL]Bazy
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
BRT95XeeN
Witam.

Mam takie małe pytanie. Czy da się połączyć skrypt pisany w języku PHP mając bazę SQL na innym serwerze niż skrypt (np. skrypt na hekko a bazę dać na linuxpl lub ct8)questionmark.gif Jeśli tak to jakim kodem to zrobić? Znam się trochę i wiem że można połączyć bazę (lub bazy) z jednym serwerem ale z kilkoma to nwm.

Dziękuję i pozdrawiam. smile.gif
mmmmmmm
Nie jakim kodem, bo kod jest taki sam.... Użytkownik musi mieć prawo logowania z innej domeny (nie tylko z localhost)
BRT95XeeN
No ja mam hekko (skrypt prawdziwy (płatny serwer)) i ct8 (skrypt do testowania (darmowy serwer)) i bym chciał połączyć skrypt z ct8 na bazę z hekko. Da tak radę?
Mackos
Powinno dać, jako host bazy danych wpisujesz host mysql z Hekko.
Jeśli nie ma jakichś ograniczeń u usługodawców - to powinno połączyć.
BRT95XeeN
Hmm... tzn. że jak wpisze na hekko mysql.ct8.pl a na ct8 localhost to powinno działać?
robertpiaty
Pod warunkiem że administrator na ct8.pl nie zablokował połączeń do bazy z zewnątrz.
BRT95XeeN
Problem rozwiązany. smile.gif Administrator z ct8 zablokował taką możliwość, ale hekko udostępniło takie coś. Dziękuję za pomoc. Można zamknąć biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.