Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript][PHP][AJAX]Linki jako miniatury wczytywanych stron www
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
eFK
Witam serdecznie

Chciałabym zrobić wykaz linków w postaci miniatur stron www do których prowadzą. Coś jakby zeskalowana strona w iframe. Powiem szczerze że nawet nie wiem od czego zaczać. Najpierw myślałam, że użyteczny tu będzie ajax, ale tutaj są ograniczenia związane z niekturymi serwerami, potrzebne są odpowiednie uprawnienia, a nie zawsze one są. Więc php. Wykorzystałam file_get_contents(), ale nie wiem jak potem zeskalować wyświetlana tak stronę. A moze da się to zrobić jeszcze jakoś inaczej?

Czy może mnie chociaż ktoś nakierować gdzie szukac pomocy, bo oczywiście znalazłam pełno tutoriali dotyczących skalowania zdjęć, ale nic tyczącego się wczytanych stron www. I poradzić czy rzeczywiście zrezygnować z męczenia się z ajaxem na rzecz pho, czy jednak ajax jest tutaj dobrym i możliwym do wykorzystania rozwiązaniem?
trueblue
http://pagepeeker.com/
eFK
Ale mi chodziło nie o robienie screenschota, ale o np. wczytanie zeskalowanej strony do div-a... Aby strona do któraj prowadzi link wyświetlała się na mojej stronie, ale w pomniejszonej werski.
trueblue
Ten serwis umożliwia osadzenie na własnej stronie zrzutu ekranu z dowolnej strony również pomniejszonej.
Jeśli to Cię nie satysfakcjonuje, to można strony osadzić w iframe i zeskalować przy pomocy css.
Ale i tak nie rozumiem dlaczego miniatury Ci nie odpowiadają.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.