Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Problem
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Kajmanos
Witam Wszystkich

Jestem nowym początkujacym progarmista PHP, moja przygoda z programowaniem dopiero sie rozpoczyna.
Działam na wordpressie i tu rodzi sie moje pytanie moze banalne ale nie jestem pewien, wiec pytam mianowicie dostalem stronke zrobiona w wordpressie i na koncu strony sa numerki <previous 1 next>
i mam zmienic w kodzie aby bylo zamiast previous (poprzednia) i zamiast next (nastepna) wysarczy ze w kodzie znajde wszystkie liniki z tym poleceniem i zmneinie slowa ?
ilies
Zapewne korzystasz z jakiegoś szablony, jeżeli nie ma on pliku z którego pobiera nazwy, to wystarczy zmienić jak sam powiedziałeś w kodzie.
Kajmanos
Sprawa wyglada nastepujaco dostalem takie zadanie zeby na stronce ktora juz dziala zmienic to i niechcial bym czegos popsuc "hehe" jestem swieżakiem w tym temacie.

Skopiowalem sobie kod do notepad++ i poprzez wyszukiwarke znalazlem slowka next i previous poprostu czy jak zamiast tego wpisze nastepna i poprzednia bedzie ok ? biggrin.gif
memory
ten artykuł powinien cie naprowadzić, co gdzie zmienić
http://webfaces.pl/blog/jak-przetlumaczyc-...ressa-tutorial/
Kajmanos
Hmm, wszystko bylo by pieknie gdyby nie ze nie mam tego pliku ze skryptem tej stronki i nie bardzo wiem skad go wytrzasnac.

Program juz mam zainstalowalem ten co mi poleciles.
memory
Miało to cie tylko naprowadzić. Najlepiej wklej kawałek kodu w tagu [php][/php] wtedy wszystko będzie jasne
Kajmanos
Sorki ze tak mecze ale naprawde zaczynam i gdzies musze ogarnac powoli mam nadzeje ze za jakis czas ja bede mogl komus pomoc zaraz wrzuce kawalki kodu

1. //if($paged > 2 && $paged > $range+1 && $showitems < $pages) echo "<a href='".get_pagenum_link(1)."'><span class='arrows'>?</span> First</a>";
  2. if($paged > 1) echo "<a class='pagination-prev' href='".get_pagenum_link($paged - 1)."'><span class='page-prev'></span>".__('Previous', 'Avada')."</a>";
  3.  
  4. for ($i=1; $i <= $pages; $i++)
  5. {
  6. if (1 != $pages &&( !($i >= $paged+$range+1 || $i <= $paged-$range-1) || $pages <= $showitems ))
  7. {
  8. echo ($paged == $i)? "<span class='current'>".$i."</span>":"<a href='".get_pagenum_link($i)."' class='inactive' >".$i."</a>";
  9. }
  10. }
  11.  
  12. if ($paged < $pages) echo "<a class='pagination-next' href='".get_pagenum_link($paged + 1)."'>".__('Next', 'Avada')."<span class='page-next'></span></a>";
  13. //if ($paged < $pages-1 && $paged+$range-1 < $pages && $showitems < $pages) echo "<a href='".get_pagenum_link($pages)."'>Last <span class='arrows'>?</span></a>";
  14. echo "</div>\n";
  15. }
  16. }
  17. endif;
  18.  
  19.  
  20.  
  21. $pagination_links = str_replace( 'page-numbers current', 'current', $pagination_links );
  22. $pagination_links = str_replace( 'page-numbers', 'inactive', $pagination_links );
  23. $pagination_links = str_replace( 'prev inactive', 'pagination-prev', $pagination_links );
  24. $pagination_links = str_replace( 'next inactive', 'pagination-next', $pagination_links );
  25.  
  26. $pagination_links = str_replace( '?', __('Previous', 'Avada').'<span class="page-prev"></span>', $pagination_links );
  27. $pagination_links = str_replace( '?', __('Next', 'Avada').'<span class="page-next"></span>', $pagination_links );
  28.  
  29. return $pagination_links;

w tych wierszach wystepuja mi slowa ze zmiana strony i musze z next na nastepna oraz z previous na poprzednie zmienic
memory
Jeżeli wybrany jest język w panelu na pl to Katalog wp-content/themes/avada/languages/pl_PL.po i zmiana w programie peoedit wartości Next i Previous
Kajmanos
Wszystko sie udalo dzieki smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.