Sorki ze tak mecze ale naprawde zaczynam i gdzies musze ogarnac powoli mam nadzeje ze za jakis czas ja bede mogl komus pomoc zaraz wrzuce kawalki kodu
//if($paged > 2 && $paged > $range+1 && $showitems < $pages) echo "<a href='".get_pagenum_link(1)."'><span class='arrows'>?</span> First</a>";
if($paged > 1
) echo "<a class='pagination-prev' href='".get_pagenum_link
($paged - 1)."'><span class='page-prev'></span>".__
('Previous', 'Avada')."</a>";
for ($i=1; $i <= $pages; $i++)
{
if (1 != $pages &&( !($i >= $paged+$range+1 || $i <= $paged-$range-1) || $pages <= $showitems ))
{
echo ($paged == $i)?
"<span class='current'>".$i."</span>":"<a href='".get_pagenum_link
($i)."' class='inactive' >".$i."</a>"; }
}
if ($paged < $pages) echo "<a class='pagination-next' href='".get_pagenum_link
($paged + 1)."'>".__
('Next', 'Avada')."<span class='page-next'></span></a>"; //if ($paged < $pages-1 && $paged+$range-1 < $pages && $showitems < $pages) echo "<a href='".get_pagenum_link($pages)."'>Last <span class='arrows'>?</span></a>";
}
}
endif;
$pagination_links = str_replace( 'page-numbers current', 'current', $pagination_links ); $pagination_links = str_replace( 'page-numbers', 'inactive', $pagination_links ); $pagination_links = str_replace( 'prev inactive', 'pagination-prev', $pagination_links ); $pagination_links = str_replace( 'next inactive', 'pagination-next', $pagination_links );
$pagination_links = str_replace( '?', __
('Previous', 'Avada').'<span class="page-prev"></span>', $pagination_links ); $pagination_links = str_replace( '?', __
('Next', 'Avada').'<span class="page-next"></span>', $pagination_links );
return $pagination_links;
w tych wierszach wystepuja mi slowa ze zmiana strony i musze z next na nastepna oraz z previous na poprzednie zmienic