mam konto pocztowe na hostingu linuxpl i za nic nie moge spowodowac aby skrypt ponizzszy wysylal maile.
rozmawialem z administratorem hostingu i podał mi jakie dane na pewno mam uzyc, ale dalej nic.
jak sprawdzic co zawodzi ?
require_once('PHPMailer/PHPMailer-master/PHPMailerAutoload.php'); # patch where is PHPMailer / ścieżka do PHPMailera $mail = new PHPMailer; $mail->CharSet = "UTF-8"; $mail->IsSMTP(); $mail->Host = 'localhost'; # dane podane przez admina $mail->Port = 587; # dane podane przez admina $mail->SMTPAuth = true; # Enable SMTP authentication / Autoryzacja SMTP $mail->Username = "mateusz@domena.pl"; //nazwa użytkownika do skrzynki e-mail $mail->Password = "pass"; //hasło użytkownika do skrzynki e-mail #$mail->From = ''; # REM: $mail->FromName = ''.$email.''; # Sender name $mail->AddAddress(''.$email.'', ''.$uname.''); # # Recipient (e-mail address + name) / Odbiorca (adres e-mail i nazwa) $mail->IsHTML(true); # Email @ HTML $mail->Subject = 'Rejestracja Użytkownika '; $mail->Body = ' <html> <head> <title>Zarejestrowałeś Użytkownika</title> </head> <body> <h3>Potwierdzenie rejestracji</h3> <p> </body> </html> '; //Treść wiadomości, można stosować zmienne i znaczniki HTML if($mail->Send()) //sprawdzenie wysłania, jeśli wiadomość została pomyślnie wysłana { $msg = "<div class='alert alert-success'> <span class='glyphicon glyphicon-info-sign'></span> Nowy użytkownik zarejestrowany poprawnie ! </div>"; } else //w przeciwnym wypadku { $msg = "<div class='alert alert-danger'> <span class='glyphicon glyphicon-info-sign'></span> Wystąpił błąd podczas rejestracji, spróbuj ponownie ! </div>"; }