Mam następujący problem:
próbuję przesłać zmienną poprzez GET i za każdym razem w pliku docelowym pojawia się:
Notice: Undefined index: nazwa in
Notice: Undefined index: sku in
wiem, że oznacza to iż zmienne są puste i głowię się dlaczego.
Szczegóły:
w pliku x pobieram dane z bazy w postaci tablicy asocjacyjnej i zapisuje poszczególne wiersze pod zmiennymi $nazwa i $sku. Po czym w pliku y (inex.php) za pomocą require ładuję plik x . W tym momencie zmienne działają i wyświetla się lista produktów z tytułami generowanymi ze zmiennej $nazwa. Następnie klikając w tytuł ($nazwa) chcę przenieść się do pliku test.php (docelowo szczegóły produktu) gdzie pojawiają mi się powyżej wspomniane błędy. Próbowałem też sesji i zawsze to samo. Proszę o wyrozumiałość i pomoc. Poniżej załączam kod pliku x
if ($rezultat = @$polaczenie->query("SELECT product.sku, product.nazwa_produktu, product.cena, product.cena_promocyjna, product.promocja, product.zdjecie, zawartosc_zamowienia.ilosc FROM product, zawartosc_zamowienia order by zawartosc_zamowienia.ilosc desc")) $ile_produktow = $rezultat->num_rows; for($i=0; $i <4; $i++) { $zl=" zł"; $wiersz = $rezultat->fetch_assoc(); $nazwa=$wiersz['nazwa_produktu']; $sku=$wiersz['sku']; echo '<h3 class="name"> <a href="test.php?='.$sku.'&'.$nazwa.'" >'.$nazwa.'</a> </h3> }
Plik test.php (docelowa strona szczegółów produktu)
<?php $sku = $_GET ['sku']; $nazwa = $_GET ['nazwa']; ?>
Zmieniłem kod w pliku test.php i błąd zniknął natomiast nadal nie mogę wyświetlić przesłanych zmiennych (wyświetla się pusta strona)
<?php $sku = $nazwa = false; $sku = $_GET ['sku']; $nazwa = $_GET ['nazwa']; }
Nie wiem czy ma to znaczenia ale kożystam z netbeansa