Mam taką oto klasę której zadaniem jest zwracanie wartości od 0 do 180 co jest wartością jaką potrzebuję do "Półkolistego paska postępu" takiego jak tutaj.
Poniższa klasa nie działa prawidłowo ponieważ jest już przygotowana pod wartości procentowe a dziś np. dzień trwa 8 godzin co nigdy nie zwróci w obecnym stanie pełnej wartości "180"

Mam już wszystko brakuje mi tylko mechanizmu który oblicza wartość procentową aktualnej godziny do ilości godzin od wschodu do zachodu.
Długość dnia zimą i latem jest różna więc nei może być to stała.
Długość dnia 8 godzin i kombinuje jak sprawdzić ile procent dnia stanowi godzina 11 przy wchodzie 8 i zachodzie 16?
function WschodZachodRoznica () { $_dlugosc_dnia = $_zachod - $_wschod; if ($godzina>$_wschod) { if (($godzina-$_wschod)==1) { return "18"; } if (($godzina-$_wschod)==2) { return "36"; } if (($godzina-$_wschod)==3) { return "54"; } if (($godzina-$_wschod)==4) { return "72"; } if (($godzina-$_wschod)==5) { return "90"; } if (($godzina-$_wschod)==6) { return "108"; } if (($godzina-$_wschod)==7) { return "126"; } if (($godzina-$_wschod)==8) { return "144"; } if (($godzina-$_wschod)==9) { return "162"; } if (($godzina-$_wschod)==10) { return "180"; } } else { return "0"; } }