Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [inne]Budowa wersji mobilnej strony WWW
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
swiderek31
Witam, będę tworzył stronę mobilną mojej strony i zastanawiam się nad dwiema sprawami:

1. rozdzielczość

320 x 480 - bezpieczna rozdzielczość

Znalazlem poradnik w którym napsiali że taka rozdzielczość jest rozdzielczością bezpieczną - czy w takiej rozdzielczości tworzycie stron dla urządzen mobilnych/telefonów?

2. Jak to zrobić - tzn: w jednym pliku rozdzieloczści dla i mobilnych i laptopów czy dwa różne pliki? Jeśli druga opcja to jak bo przecież nie moge mieć w katalogu dwóch plików o tej samej nazwie? Czy po prostu wtedy tworzymy sesje lub ciastko ustawiamy je przy pierwszej wizycie jak sprawdzimy rozdzielczość ekranu wizytora?

W każdym razie wiecie o co mi chodzi - chciałbym poznać "standardowy" sposób.

Pozdrawiam
swiderek31
Ok. Zrobilem prosta strone i sprawdzilem na kilku telefonach z rozna rozdzielczoscia. Natomiast wersje niemobilna man zupelnie inna czyli bedzie w zupelnie innym pliku.
goartur
Cytat(swiderek31 @ 18.02.2017, 16:11:17 ) *
Ok. Zrobilem prosta strone i sprawdzilem na kilku telefonach z rozna rozdzielczoscia. Natomiast wersje niemobilna man zupelnie inna czyli bedzie w zupelnie innym pliku.

Nie jestem pewny czy tutaj jest jakies pytanie lub problem, lecz jesli chodzi o strone to dlaczego ja robisz podwojnie na aparaty mobilne i oddzielnie na komputery?
Kolega wyzej podal ci linak do bootstrapa ktory oferuje prawidlowa rozdzielczosc strony na kazdym systemie.
lukash82
W wersjach komercyjnych wstrzymałbym się z wykorzystaniem BS4 alpha.

Do sprawdzania wersji strony na mobilu polecam Ctrl+Shift+M w FF. Popularne rozdziałki urządzeń pobierz sobie z ranking.pl
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.