Witajcie mam następujący problem.
Przygotowany mam formularz, który powinien przekazywać dane do MYSQL, lecz tak nie robi.
echo"<form action='test.php' method='post'>"; echo"<select name='miesiac' size='1'>"; echo"<option value='1'>January</option>"; echo"<option value='2'>February</option>"; echo"<option value='3'>March</option>"; echo"<option value='4'>April</option>"; echo"<option value='5'>May</option>"; echo"<option value='6'>June</option>"; echo"<option value='7'>July</option>"; echo"<option value='8'>August</option>"; echo"<option value='9'>September</option>"; echo"<option value='10'>October</option>"; echo"<option value='11'>November</option>"; echo"<option value='12'>December</option>"; echo"<select name='rok' size='1'>"; for($i=2014;$i<=date('Y');$i++) {
echo"<option>$i</option>"; }
echo"<input type='submit' value='Show' />";
$miesiac=$_POST['miesiac'];
$rok=$_POST['rok'];
echo"<b><font size='+2'><h1>Statistic for $miesiac - $rok</h1></font></b>";
Ogólnie krzaczy mi się na 31 i 32 linijce. Mówi, że jest to niezidentyfikowany indeks, choć podczas tworzenia innego pliku mam tak wprowadzone i działa normalnie.
Dążę do tego, aby wyrażenie:
Kod
$zapytanie = "select sum(ilosc) as ile from `zamowienie` where data_zlecenia >= `data_zakonczenia_badania`='$rok' && `data_zakonczenia_badania`='$miesiac' && `status`='4' ";
Zadziałało.